NATO tippkohtumine möödus politseile rahulikult

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiautod NATO ministrite kohtumispaikade Swissoteli ja Radissoni vahel
Politseiautod NATO ministrite kohtumispaikade Swissoteli ja Radissoni vahel Foto: Toomas Huik

Põhja prefektuuri pressiesindaja Harrys Puusepp kinnitas Kuku raadio saatele «Päevapilk», et Tallinnas toimunud NATO välisministrite mitteametlik kohtumine on möödunud suuremate vahejuhtumiteta.


«Paljud välisdelegatsioonid on juba lennujaamas ja mõned ka lahkunud,» ütes Puusepp.

Puusepp lisas, et inimesed suhtusid kesklinnas kehtinud liikumispiirangutesse väga mõistvalt. «Ohtlikke olukordi ei tekkinud. Eile tekitas ärevust kahtlane kaubik, mis aga osutus tavaliseks kaubikuks, milles oli konteiner dokumentidega. Kaubik sattus huviordiiti seetõttu, et röntgeni pilt näitas, et masinas on mingi kast ja ka politseikoerad näitasid masina vastu huvi üles,» rääkis Puusepp.

Sanktsioneerimata meeleavaldusi Tallinnas ei toimunud ning ka piiril oli olukord rahulik. Kokku oli Puuseppa sõnul umbes 300 juhtumit, kui piiri ületanud inimesel polnud kaasas isikut tõendavat dokumenti, kuid siis tehti inimese isik muid võimalusi kasutades kindlaks.

Piirikontroll kaob täna õhtul kell 21 ja kõik Tallinna liiklus- ja parkimispiirangud kaotatakse südaööl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles