NATO kohtumine suretas päevadeks ümberkaudse äritegevuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maakri tänava prillipoes oli eile täielik vaikus. Läbi vaateakna võis näha vaid tarasid ja politseinikke.
Maakri tänava prillipoes oli eile täielik vaikus. Läbi vaateakna võis näha vaid tarasid ja politseinikke. Foto: Toomas Huik

NATO kohtumise sõlmpunktis Radissoni hotelli ja Swissoteli ümbruses on äritegevus sama hästi kui seiskunud, sest kunded ei tea, kas ja kuidas tarastatud ala piiril liikuda.



Maakri tänava pesula ja keemiline puhastus on küll avatud tavapärastel aegadel, kuid inimesi siseneb sinna praegu haruharva. Ettevõtte juhataja Anu Tiide kinnitas tõsiasja, et inimesed on harjunud rõivaid puhastusse või pessu tooma autoga, mille saab parkida maja ette. NATO kohtumise ajal on see keelatud ja nii on puhastusäri peaaegu seiskunud.



«Esmaspäev oli veel suhteliselt normaalne, teisipäeval käis juba oluliselt vähem kliente, nüüd on aga äris vaikus,» ütles Tiide. «Rahaliselt tähendab see meile ikka päris korralikku põntsu.» Samas oli Tiide optimistlik ning kinnitas, et ju tuleb asjasse mõistlikult suhtuda ja need päevad kuidagi üle elada.



Vaikus poes


Kui NATO kohtumise hullud päevad läbi saavad, ootab Maakri tänava pesulat ja keemilist puhastust tõenäoliselt ees kõva töörabamine. Laupäev ja pühapäev on ilmselt veel vaiksed, kuid esmaspäeval tekib Tiide sõnul kindlasti uks taha järjekord, sest inimesed tahavad oma puhastatud rõivaid kätte saada. «Juba esmaspäeval küsiti, kas võib oma asju siia kauemaks jätta,» mainis ta.



Pesula teenindaja Hille Orr ütles, et esmaspäeval tuli puhastusse 530 rõivaeset, mis ripuvad peaaegu kõik ikka veel stangedel. Ainult mõni koht on veel vaba. Ruumi peaaegu enam pole.



Ka Maakri tänava lukupoe teenindaja Bruno Vaher istus eile päeval vaikselt laua taga. Kui kolmapäeval astus veel mõni ostja läbi, siis eile valitses poes täielik hauavaikus. Kellel väga vaja ei ole, see ei hakka otsima teed poeni läbi tohutute turvatarade. USA presidendi George Bushi külaskäigu ajal oli ka hull olnud, aga praegu pidavat veel halvem olema.



Uks lukku ja kõik


Lukupoe vastas asuva prillipoe müüjate sõnul oli neil kolmapäeval käinud kolm külastajat, eile aga vaid üks. Pidavat ikka päris nukker seis olema ja poe käibele halvasti mõjuma.



Pääsukese tänava restorani Masala uksele kinnitatud silt näitas, et söögikoht peaks äripäevadel olema avatud kella 11st hommikul, aga eile keskpäeval seisis uks kindlalt lukus. Kui pole kliente, ei tasu ilmselt restorani avada.



Tartu maantee ja Kivisilla tänava nurgamajas asuva Lahe Roosi esinduskaupluse müüja Helena Ossip oli samuti murelik. Kõik need kunded, kes muidu on poodi tulnud Radissoni hotelli poolt, ei pääse enam läbi. Samas oli müüjanoorik optimistlik ja kinnitas, et ju peab need paar päeva kuidagi üle elama.



Harjumatult tühi oli eile keskpäeval ka Ufo pubi Kivisilla tänaval. Soomlastest ega teistest tavapärastest kundedest polnud jälgegi.



Baaridaam mainis, et kolmapäeval oli veel päris hea müük olnud, aga eilsega langes see peaaegu nulli. Õnneks lõpeb see õudus peagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles