Sigrid Kõiv: matk ümber linnasüdame

Sigrid Kõiv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigrid Kõiv
Sigrid Kõiv Foto: Mihkel Maripuu

Rahvusvahelised suurüritused on toredad: kõik see elevus ja ettevalmistused; kes tuleb, kas tuleb ja mida ilusat lõpuks meie kohta ütleb. Südalinn lüüakse nii läikima, et tänavalt võiks süüa. Põnev – rohkem rahvusvahelisi üritusi!


Ja igaüks teab, et sel ajal ei maksa autoga südalinna tükkida. Turvatsooni rajamine selliste ürituste ümber on möödapääsmatu – isegi kui islami fundamentalistide jaoks on Eesti liiga kauge reisisihtpunkt, piisab üksikust hullust, et kogu suurejoonelisus rikkuda.



Siiski, politsei võiks edaspidi vältida eelteateid, justkui jalakäijaid piirataks vaid vahetus läheduses. Sest arusaamad vahetust lähedusest on erinevad. Muidugi ei arva keegi, et Radissoni ette saaks uudishimutsema minna, ent kui vahetu lähedus tähendab pea kogu südalinna tarastamist, siis täpselt nii võikski selle ka välja öelda.



Pole vaja sundida inimesi matkale ümber linnasüdame, et leida kohta, kust läbi pääseda. Ja patrullivad politseinikud võiksid olla kursis sellega, kas trammid ikka käivad või kas kättejuhatatud kohast ikka kindlasti läbi pääseb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles