Tallinna linnavalitsus kogus lasteaedadest tuhandeid allkirju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allkirja andmine..
Allkirja andmine.. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tallinna linna pöördumine valitsuse poole lasteaedade rahastamise teemal kogus enam kui 7000 toetusallkirja.

Tallinna linnavolikogu liige Kaja Laanmäe andis tänase istungi algul linnavolikogu esimehele Toomas Vitsutile üle 7019 toetusallkirja Tallinna linnavalitsuse pöördumisele Vabariigi Valitsuse poole.

Pöördumises tuntakse muret lasteaedade olukorra pärast nii Eestis tervikuna kui ka Tallinnas ja tehakse valitsusele ettepanek jätkata riikliku programmi «Igale lapsele lasteaiakoht» täitmist ning taastada omavalitsuste tulubaas varem kavandatud mahus.

«Riik peaks jätkama munitsipaallasteasutuste rahastamist 200 miljoni krooni ulatuses ja samuti investeeringuprogrammi «Igale lapsele lasteaiakoht» 200 miljoni kroonises mahus ehk siis kokku käesoleval aastal 400 miljoni krooni ulatuses,» ütles Laanmäe.

Tallinna linnavalitsus alustas pealinna lasteaedades sellele pöördumisele lastevanemate ja pedagoogide allkirjade kogumist tänavu märtsi alguses.

2009. aasta lisaeelarvega vähendas riik oluliselt kohalike omavalitsuste tulusid, samuti on lõpetatud lasteaedade täiendav toetamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles