Pommirühma kontrollitud kahtlases konteineris olid dokumendid

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna kesklinnas oli täna keskpäeval häiritud trammiliiklus Ülemiste suunal, sest pommirühm kutsuti kontrollima kahtlast kaubikut, milles, nagu hiljem selgus, olid dokumendid.

Pommirühm sõitis veidi enne lõunat välja Tallinna kesklinnas Tartu maantee ja Kivisilla tänava ristmikule.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Martin Luige sõnul ei olnud tegemist pommiähvardusega. Demineerijad kontrollisid Luige sõnul ühte kaubikut, mis tundus kahtlane. 

Luige sõnul äratas rutiinse kontrolli käigus kahtlus kaubik, millelt tõsteti maha paberikonteiner. Konteiner toimetati sündmuspaigalt ära täiendavasse kontrolli.

Konteinerist midagi ohtlikku ei leitud. Luige kinnitusel sisaldas see dokumente.

Sündmuspaiga lähedal asuvad Swissòtel ja Radisson SAS hotellid, milles peatuvad mitmed NATO ministrite kohtumisel osalejad.

Tallinna trammi- ja trollibussikoondise dispetšeri sõnul peatati Ülemiste suunal trammiliiklus umbes kell 11.40 ning avati kell 11.52. Kell 12.30 paiku oli trammiliiklus Paberi peatuses taas häiritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles