Tallinn märgistas tuleohtlikud majad punaste siltidega

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Tallinnas Soo tänav 17 asuv elamu, millel hoiatussilt «Tuleohtlik maja».
Põhja-Tallinnas Soo tänav 17 asuv elamu, millel hoiatussilt «Tuleohtlik maja». Foto: Peeter Langovits

Tallinn lasi tuleohtlikele majadele peale panna punased hoiatussildid, et vältida inimeste omavolilist elama asumist nendesse ning sealsete rikkis ahjude ja ohtlike elektrijuhtmete kasutamist.

Nii on näiteks punase eesti- ja venekeelse sildiga varustatud Soo tänav 17 asuv kahekorruseline puumaja. Linnaosa avalike suhete nõuniku Maarja Maiste sõnul sai taolised hoiatussildid endale Põhja-Tallinnas peale ühtekokku 7-8 maja.

Ta märkis, et sildid paigaldati päästeameti ja munitsipaalpolitsei ettepanekul ning seda tehti üle linna. Maiste lausus, et Põhja-Tallinnas sildi saanud majad on põhiosas seaduslike elaniketa.

«Sildid paigaldati juhtimaks tähelepanu kõrgendatud tuleohule nendes hoonetes, vältimaks inimeste omavolilist sinna elama asumist,» lausus Maiste. «Inimesed, kes asuvad sinna elama omavoliliselt, kasutavad mitte korras küttekoldeid ja elektrijuhtmestikku rikkudes sellega tuleohutusnõudeid, millega tekitavad tuleohu ja seavad sealjuures ohtu maja seaduslikud elanikud ja nende vara.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles