Tallinnas plahvatushirmu tekitanud lõhkemoon osutus tühjaks mürsukestaks

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeauto.
Päästeauto. Foto: Kunnar Rüsülainen / Valgamaalane

Tallinnas Loometsa tänaval täna öösel trepikoja elanike evakueerimise põhjustanud tulekahju ja plahvatusoht lõppes õnnelikult, sest korterist leitud võimalik lõhkemoon osutus tühjaks mürsukestaks.

Täna öösel kella kahe ajal said tuletõrje ja politsei väljakutse Loometsa tänavale, kus ühest korterist tuli suitsu. Korteris põles diivan, mille kustutamise käigus leidsid päästetöötajad mürsutaolise esimene. Trepikoja elanikud evakueeriti.

«Kohale kutsuti eridemineerijad, kes selgitasid välja, et tegemist on mürsupeaga, mis ei ole ohtlik. Lisaks leiti sündmuskoha põhjalikuma vaatluse käigus korterist veel paar padrunit,» ütles Põhja prefektuuri pressiesindaja Aleksandra Solntseva.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Martin Luige lisas, et leitud mürsupea oli põhimõtteliselt vaid metallitükk ning ainus oht, mis reaalselt tekkis, oli süttinud diivan.

Luige sõnul on sellistes olukordades inimeste ohutuse tagamine esmatähtis ning seetõttu ka trepikojast elanikud evakueeriti. Inimesed pääsesid oma kodudesse tagasi kella 3.09 ajal.

Ta lisas, et korteris tulekahju puhkemise ajal kedagi kodus ei olnud.

«Politsei ja prokuratuur alustasid juhtunu suhtes kriminaalmenetlust ning hommikul sai politsei kontakti ka korteri omanikuga, kes tuleb täna politseisse selgitusi andma,» selgitas Solntseva.

Sel aastal on Tallinna raputanud kaks plahvatust kortermajades. Märtsi alguses hukkus Kuldnoka tänaval seni tuvastamata lõhkekeha plahvatuses mees ja väike laps. Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku sõnul ei ole uurijad valmis avaldama selles juhtumis uusi andmeid, sealhulgas lõhkekeha ekspertiisi tulemusi.

Jaanuaris toimus tugev plahvatus Süsta tänaval, jättes mitmed perekonnad peavarjuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles