«Piraattakso» juht seljatas kohtus mupo

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munitsipaalpolitsei.
Munitsipaalpolitsei. Foto: Toomas Huik.

Autojuht Artjom M., kes osutab «autorent koos juhiga» sildi all varjatud taksoteenust, võitis kohtus Tallinna munitsipaalpolitseid.

Munitsipaalpolitsei peab sellist tegevust ebaseaduslikuks ning sellist autojuhti piraattaksojuhiks, kes varjab oma õigusvastast tegevust erinevate nimetustega, kirjutas venekeelne Postimees.ee.

Peamiseks probleemiks on sellistel juhtidel reisijate teenindamiseks õiguse andva kaardi puudumine. Kontrolöride sõnul esineb selliste juhtide tegevuses veel teisigi rikkumisi, näiteks riigikeele kasutamise vallas.

8. jaanuaril alustas munitsipaalpolitsei Artjomi suhtes väärteomenetluse ühistranspordi seaduse paragrahvi 52 alusel. Kõnealune paragrahv räägib bussi-, trammi-, trolli- või taksojuhile esitatud nõuetele mittevastamisest.

Artjomile määrati trahv, mille mees kohtus vaidlustas. Kohus otsustas asja rikkumise tunnuste puudumisel lõpetada, kuna Artjomi auto ei vastanud oma tunnustelt takso omadele.

Artjomi meelest andis see kohtuotsus õiguse tema tegevusele koos juhiga autorendi teenuse pakkumisel. Tema hinnangul on sarnaseid ettevõtjaid Tallinnas veel 50-60 ringis.

«Minu teada pole see esimene kord, kui mupo on sarnase kohtuasja kaotanud ning munitsipaalpolitsei juristid võtavad mitmeid sarnaste «rikkujate» vastu algatatud kohtuasju praegu tagasi,» rääkis Artjom.

Artjom tunnistab, et tema ja tema n-ö. kolleegid tegelevad sisuliselt ikkagi taksoveoga ning nad kasutavad ära auke valdkonda reguleerivates õigusaktides, kuid teevad nii seepärast, et linnavõim on kehtestatnud ülemäära ranged nõuded legaalselt taksoveoga tegelemisele.

«Kohus ei kuulutanud auto koos juhiga rendile andmise teenust ebaseaduslikuks,» rõhutas Artjom.

Munitsipaalpolitsei juht Kaimo Järvik jääb teistsugusele arvamusele. Tema hinnangul tõlgendab juht kohtuotsust valesti. Järvik leiab, et tegu on üksikjuhtumiga, mis ei sea kahtluse alla sellise reisijateveo ebaseaduslikkust.

Järvik tunnistas, et konkreetse kohtuasja materjalid ei olnud nende poolt ehk kõige paremini ette valmistatud, kuid rõhutas, et nad jätkavad võitlust libataksojuhtidega ning on valmis minema välja riigikohtuni.

Järviku sõnul teevad linnavõim ja munitsipaalpolitsei kõik endast oleneva, et sellised koos juhiga autorendi teenuse pakkujad ei pääseks kontrollist ja vastutusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles