Pirita võib Tallinna päevaks endale turu saada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme turg on Piritale eeskujuks.
Nõmme turg on Piritale eeskujuks. Foto: Mihkel Maripuu

Pirita linnaosavalitsus teeb kõik selleks, et Tallinna päevaks ehk 15. maiks hakkaks Pirita keskuses tööle turg, kus saab müüa ja osta värskeid aia- ning põllusaadusi.


Pirita linnaosavanem Tiit Terik ütles, et täna toimus nõupidamine, kus projekteerijad tutvustasid oma lahendust Pirita turu rajamiseks praeguse linnaosavalitsuse hoone kõrval olevale parkimisplatsile.

Teriku sõnul on linnaosavalitsusel juba sõlmitud leping ehitusmaterjalide müüjaga Bauhof, kes hakkab mai algusest turuplatsil kauplema mitmesuguste taimede ja lilledega. Firma paigaldab juba võrkaeda. Järgmise sammuna tuleks hakata turuplatsile müügilaudu ja putkasid paigaldama.

«Soov Piritale turg rajada on meil juba ammust ajast olnud, kuid mitmete arengute tõttu on asi kahjuks soiku jäänud,» ütles Terik. «Nüüd tahame selle lõpuks teoks teha.»

Ta lisas, et põhiline küsimus on praegu turu väljaehitamiseks ja pidamiseks raha leida. Üks võimalus on võtta vajaminev summa linnaosa reservfondist või siis tõsta raha ühelt eelarverealt teisele. Finantsistidele on see paras pähkel pureda.

Üks variant on Teriku sõnul anda turupidamine mõnele firmale, kuid see ei ole siiski kõige parem lahendus. Nimelt tahab linnaosavalitsus hoida silma peal, mida turul müüma hakatakse.

Pirita juhtidele on eeskujuks Nõmme turg, mis eelmisel aastal põhjalikult korda tehti. Piritale nii suurt kauplemise kohta ei tule, aga põhimõte jääb samaks. Teriku sõnul tuleb esmalt katsetada, kuidas Pirita elanikud uue turu üldse vastu võtavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles