Tuhapilv esialgu NATO kohtumist Tallinnas rikkuda ei ähvarda

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO lipp.
NATO lipp. Foto: ­­Toomas Huik

Ettevalmistusi järgmisel nädalavahetusel Tallinnas toimuvaks NATO välisministrite mitteametlikuks tippkohtumiseks Islandilt pärit vulkaanilise tuha pilv esialgu ei häiri.

«Esialgu see ettevalmistusi ei mõjuta,» ütles välisministeeriumi pressiesindaja Kersti Luha. «Aga eks me jälgime olukorda ja oleme selles osas NATO peakorteriga ühenduses.»

Luha avaldas lootust, et tuhapilv peagi Euroopa kohalt siiski hajub ega takista delegaatide saabumist Tallinna. Kui liita NATO riikidele Afganistani missioonides osalevate riikide, mõne rahvusvahelise organisatsiooni ja alliansi enda peakorteri esindajad, on 22.-23. aprillil Tallinna korraldatavale NATO välisministrite mitteametlikule tippkohtumisele oodata 500-550 delegaati 45 riigist.

Tuntumatest nimedest osaleb üritusel NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen ning kutsutud on ka USA välisminister Hillary Clinton.

Tippkohtumine peetakse Tallinnas Radissoni hotellis ja Swissotelis, Olümpia hotelli rajatakse selle ajaks 150-kohaline pressikeskus.

Seoses NATO välisministrite kohtumisega taastatakse Eestis 17. aprillist kuni 23. aprillini ajutiselt ka piirikontroll. Turvalisuse ja avaliku korra tagamiseks kontrollitakse sel ajavahemikul riiki sisenevaid isikuid Eesti ja Läti riigipiiril, samuti sadamates ja lennujaamades, mis tähendab, et piiri tohib ületada ainult piiripunkti kaudu.

Täna kella 21.00-st kuni 23. aprilli kella 21.00-ni on liiklusele suletud riigipiirid Viljandi maakonnas Laatre piiripunktis (Veelikse-Laatre-Läti piir km 14,9), Penuja piiripunktis (Abja-Paluoja-Läti piir km 9,8) ja Lilli piiripunktis (Karksi=Nuia-Lilli km 16,9).

Islandil toimunud vulkaanipurske tagajärjel õhku paiskunud tuhapilve tõttu on praegu tugevasti häiritud Euroopa lennuliiklus ning suletud on ka Eesti õhuruum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles