Linn alandab Kristiine väiketänavatel kiirust 30 kilomeetrini tunnis

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusmärk.
Liiklusmärk. Foto: Toomas Huik

Tallinna liiklusametnikud muudavad Kristiine linnaosas paljudel tänavatel liikluskorda, alandades kiirust 30 kilomeetrini tunnis ning võttes ristmikelt ära peateed lubavad märgid.

Tallinna liiklusteenistuse direktor Mati Songisepp lausus, et uus liikluskord on tingitud sealsete elanike pöördumistest, kes kaebavad väiketänavatel kihutavate autode üle.

Kristiines on Nõmme tee ja Tondi tänava vahel juba olemas üks piirkond, kus muidu linnas lubatud kuni 50 kilomeetrist tunnikiirust on piiratud 30 kilomeetrini tunnis, kuid nüüd laieneb ala jõudsalt ka teistele linnaosa väiketänavatele.

Songisepa sõnul pannakse alandatud alade sissepääsude ette 30-kilomeetrise tunnikiirusega ala märk.

Songisepp ütles, et liikluse rahustamiseks võetakse paljudes kohtades ära tee andmist nõudvad märgid ning pannakse üles võrdsete teede ristmikku tähistavad märgid. Sellisel juhul kehtib ristmikul parema käe reegel.

«See peaks põhimõtteliselt tähendama, et igaüks, kes läheneb ristmikule, on hoolikam ja võtab hoo maha,» lausus ta. «See alandab üldist sõidukiirust, sest eelisõigusega magistraaltänavat enam pole.»

Samas märkis liiklusteenistuse direktor, et linnaosas olevad suured teed nagu näiteks Linnu tee, Nõmme tee ja Kotka tänav jäävad ka edaspidi magistraalideks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles