Tallinna lähivallad kaaluvad arendajate musta nimekirja tegemist

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitusjäätmed.
Ehitusjäätmed. Foto: Peeter Langovits

Tallinna lähivallad kavatsevad homsel ühisel nõupidamisel arutada suhteid kinnisavaraarendajatega ning kaalumisel on väheusaldusväärsetest arendajatest nimekirja koostamine.


Rae vallavanema Raivo Uukkivi algatusel kokkukutsutud ümarlaua eesmärgiks on panna paika Tallinna naabervaldade ühispõhimõtted, mille alusel tulevikus kinnisvaraarendajate ja omavalitsuse suhteid reguleerida.

Samas kavatsetakse koostada nimekiri arendajatest, kellega omavalitsuste koostöö pole seni olnud kõige parem ning keda omavalitsused pigem ei usalda, teatas Rae vallavalitsus.

«Valdadel on kinnisvaraarendajatega sarnaseid kogemusi - nii häid kui halbu,» märkis Uukkivi. «Soovime vahetada arvamusi, kuidas tänases seadusandlikus ruumis ning tingimustes tagada jätkusuutlik areng ning koduostjate kindlustunne.»

Ümarlaua kokkukutsumise tingis muuhulgas Rae valla halvad kogemused Suurekivi arendusalaga Peetri külas ja Andrekse arendusalaga Jüri naabruses, kus arendajate poolt täitmata kohustuste tõttu on enesele uue kodu ostnud pered silmitsi tõsiste raskustega.

«Ajakirjanduses on palju kajastatud nii Peetri küla juhtumit, kui ka Andrekse lugu, kus kinnisavaraarendajate poolt tegemata tööde tõttu on sõiduteed ja muud kommunikatsioonid on nõuetele vastavalt rajamata ning kodu ostnud inimesed on silmitsi üleujutustega, ohtlike liiklus olukordadega, lahendamata kanalisatsioonilahendustega,» lausus Uukkivi.

Kohtumise päevakavas on ka ettepanekute esitamine menetluses oleva planeerimisseaduse täiendamiseks.

Ümarlaual osalemisest on teatanud Rae, Viimsi, Saku, Saue, Jõelähtme, Kiili, Keila, Harku ja teiste Harjumaa valdade esindajad. Kohtumises võtavad osa ka Eesti Regionaalse ja Kohaliku Arengu Sihtasutuse esindajad.

Samal teemal! Saue uusasukad  on arendajaga kimpus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles