Nordecon ehitab vesilennukite angaarid muuseumiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vesilennukite angaarid pärast renoveerimist.
Vesilennukite angaarid pärast renoveerimist. Foto: Meremuuseum

AS Nordecon International  ja AS Nordecon Ehitus sõlmisid teisipäeval ühispakkujatena meremuuseumiga ehituslepingu, mille järgi rekonstrueeritakse Tallinnas lennusadama vesilennukite angaarid muuseumi ekspositsioonihooneks. Tööde maksumus on 111 miljonit krooni.


«Lennusadama vesilennukite angaaride kui Tallinna rannaala uhkeima arhitektuurimälestise ning ehituslikult väga silmapaistva kompleksi kordategemine avab linnarahvale esiteks juurdepääsu seni suletud miljööväärtuslikule alale ning teiseks saab huviline näha oma aja edumeelse insenerimõtte väljendust, mis on igati unikaalne ka tänasel päeval,» ütles Nordecon Ehitus ASi juhatuse esimees Priit Jaagant. «Nordeconile pole see sugugi esimeseks korraks, kus tuleb kokku puutuda väga keerukate ja unikaalsete insenerlahendustega. Samalaadne väljakutse on praegu pooleli Narvas, kuhu rajame vanalinna endise börsihoone asemele Tartu Ülikooli Narva Kolledži uue õppehoone.»



Jaaganti sõnul hõlmab vesilennukite angaaride muuseumiks ehitamine aastatel 1916-1917 valminud monoliitsest raudbetoonist hoone restaureerimist, muuseumikülaliste teenindamiseks vajalike ruumide ehitamist, krundi heakorrastust ning välistrasside rajamist. Kolmesfäärilise kupli ja seitsme silindrilise koorikkattega ühekorruselise arhitektuurimälestise hoonealune pind on ligikaudu 6250 ruutmeetrit.



Muuseumikompleks kuulub üleriigilise tähtsusega kultuuri- ja turismiobjektide nimekirja, mille väljaarendamise investeeringute kava on kinnitanud vabariigi valitsus. Investeeringukava kaasrahastaja on Euroopa regionaalarengu fond.



Tööd algavad tänavu aprillis ning lepingu järgi lõpevad 2011. aasta juunis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles