Tallinna linnavalitsus vanureid digilevi osas ei aita

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teler ja digiboks.
Teler ja digiboks. Foto: Raigo Pajula.

Tallinna linnavalitsus otsustas, et ei toeta linnavolikogu Isamaa ja Res Publica Liidu 25. märtsil esitatud otsuse eelnõu, millega kohustataks linnavalitsust korraldama üksi elavate eakate abistamist nende koduste telerite kohandamisel digilevile üleminekul tänavu 1. juulist.


Linnavalitsus jagab eelnõu koostaja seisukohta, et televisiooni kättesaadavus eakatele inimestele on oluline vaba aja veetmise viis. Samas ei nõustu linnajuhid sellega, et linnaosavalitsuste hoolekandetöötajad peaksid täiendava kohustusena külastama üksi elavaid vanureid ning jagama neile digitelevisiooni puudutavat tehnilist teavet.

Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti juhataja Vahur Keldrima sõnul on raske majandusliku olukorra tõttu niigi märkimisväärselt tõusnud linnaosavalitsuste hoolekandetöötajate töökoormus, kuna toimetulekutoetust taotlejate arv Tallinnas on tõusnud viimase aasta jooksul ligi neli korda.

Digitelevisioonile ülemineku tõttu kavatseb linnavalitsus jagada vajalikku teavet erinevates meediaväljaannetes nagu Raepress ja linnaosade ajalehed. Samuti on hoolekandetöötajad valmis jagama vajalikku infot oma klientidele, kes saavad koduteenuseid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles