Tallinnas ja Harjumaal algas kulupõlengute hooaeg

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulupõleng Lasnamäel.
Kulupõleng Lasnamäel. Foto: Peeter Langovits

Esmaspäeval sõitsid päästjad Tallinnas ja Harjumaal kustutama kulupõlenguid 21 korral.


Suur osa neist olid 10-50 ruutmeetri suurused kulupõlengud Tallinnas, teatas Põhja-Eesti Päästekeskuse pressiesindaja.

Suuremal alal põles kulu Koplis Sitsi ja Lasnamäel Liikuri tänava lähedal. Paldiski maanteel Stroomi metsa juures oli põlema süttinud umbes sada ruutmeetrit roostikku.

Harjumaal Keila vallas Nahkjala külas põles kell 14.10 kulu kolmel hektaril majade ja metsa lähedal. Kohale sõitis kolm päästemeeskonda, paakauto ja ATV Keila, Paldiski ja Nõmme komandost. Põleng jõudis hinnanguliselt haarata paarikümnehektarilise maa-ala. Kustutamine lõpetati kell 16.25.

Kell 15.48 põles Raasiku vallas Järsi külas umbes 200 ruutmeetrit kulu, millest suure osa olid kohalikud elanikud juba enne päästjate saabumist kustutanud. Assaku päästjad lõpetasid kustutustööd.

Kell 17.22 teatas Paldiski päästemeeskond, et leidis teel komandosse umbes 40 ruutmeetri suuruse kulupõlengu, mis ilmselt oli alguse saanud hooletust lõkketegemisest. Kohal olnud vanem mees oli alustanud põlengu kustutamist, kuid tuli ohustas juba aiamaa aeda. Päästjad kustutasid põlengu kululuudadega paari minutiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles