Taavi Aas: bussikoondise erastamine ei too edu

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Autobussikoondise buss.
Tallinna Autobussikoondise buss. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Tallinna abilinnapea Taavi Aasa sõnul on reformierakondlase Remo Holsmeri soovitus Tallinna ühisveondus erastada mõtlematu. 


«Teatavasti on Holsmeri koduerakonna, Reformierakonna juhitud Tartu linnas ühistransport antud eraettevõtte korraldada. Paraku on lood nii, et nüüd kaalub Tartu linn ühistranspordi munitsipaliseerimist ehk siis nn tallinna mudeli kasutuselevõttu,» rääkis Aas Postimees.ee'le.

«Kuidas kommenteerida siis seda, et Tartu kavatseb Tallinna eeskuju järgida?» küsis ta.

«Holsmer rääkigu parem sellest, kui palju on kallinenud kütus ja elekter tänu tema erakonnakaaslasest peaminister Ansipi aktsiisi- ja käibemaksutõusule. Ja kui palju kallineb elekter veelgi tulenevalt elektrituru avanemisest?»

Aas kritiseeris ka Holsmeri mõtet, et paadialuseid saaks ühiskonda tagasi tuua näiteks läbi selle, et neilt nõutakse vastutasuks öömajale ja kõhutäiele lihtsa töö tegemist.

«Remo Holsmeri nii lausliberaalselt mõtet, et uppuja päästmine on uppuja enese asi, on mul isegi raske kommenteerida. Seda mõtet edasi arendades tuleks Holsmeri arvates tasuliseks muuta ka tuletõrje ja kiirabi,» leidis Aas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles