Holsmer: asotsiaali peletab ühissõidukist erastamine

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Remo Holsmer volikogu istungil.
Remo Holsmer volikogu istungil. Foto: Peeter Langovits.

Tallinna linnavolikogu opositsioonilise Reformierakonna fraktsiooni juhi Remo Holsmeri sõnul lahendaks Tallinna busside-trollide-trammide haisu- ja mustuseprobleemi ühistranspordi erastamine.


«Tallinna ühistranspordis tuleks luua konkurents,» rääkis ta Postimees.ee'le, meenutades, et nii Tallinna Autobussikoondis (TAK) kui Tallinna Trammi- ja Trollibussikoondis (TTTK) on monopoolses seisus toimetavad ettevõtted.

«Saamaks teada, kui palju tegelikult maksab liinikilomeeter, või teisisõnu, kui odavalt saaks Tallinnas sõita, tuleks panna liinid avalikule konkursile. Seeläbi saaks linn odavama, puhtama ja kvaliteetsema ühistransporditeenuse.»

Eraettevõte lööks tema hinnangul ühistranspordis korra majja, sest sellest sõltub firma kasum. «Tallinna linnale kuuluvatel ühistranspordietevõtetel seda eesmärki ei ole,» väitis Holsmer.

«Selle asemel on linn võtnud hoopis tööle suure hulga arusaamatute funktsioonidega reisisaatjaid, mille tulemusel käib buss linnas harvemini ja bussijuhte ährvardab koondamine.»

Ta meenutas, et 2010. aastal kulutab linn reisisaatjate palkamiseks 53 miljonit krooni.

Tallinn doteerib ühistransporti aastas 370 miljoni krooniga. Kokku kulub ühistranspordile aastas 670 miljonit krooni, sellest piletitulu on 300 miljonit.

Kommenteerides üldist olukorda kodututega, leidis Holsmer, et Tallinna tänavapildis oleks neid veelgi rohkem, kui riigis poleks võimul olnud Reformierakonda.

Tema sõnul on põhiküsimus, kuidas heidikuid aidata ja ühiskonda tagasi tuua.

«Arvestades seda, kui must ja tolmune linn on, siis minu arvates võiks panna nad koristama tänavaid või parke ja alles seejärel anda neile linna poolt tasuta suppi,» pakkus Holsmer.

«Ma ei mõtle asotsiaalide töölevõtmist, vaid neilt omapoolse panuse nõudmist. Supiköökide ja kodutute varjupaikade ülalpidamise eest maksavad kokkuvõttes ju Tallinna maksumaksjad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles