NATO suurkohtumine sulgeb mitmed Tallinna parkimismajad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rävala parkimismaja
Rävala parkimismaja Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Tallinnas 21.-23. aprillil toimuv NATO välisministrite kohtumine toob südalinnas kaasa mitmeks päevaks suuri muudatusi liiklus- ja parkimiskorralduses ning arvestada tuleb, et suur hulk parklaid ja parkimismaju suletakse kohtumise ajaks.


21. aprillil kella 6st hommikul kuni 23. aprillil kella 18ni on suletud Tornimäe parkimismaja, Olümpia hotelli ees ja taga asuvad Europargi parklad, Rävala parkimismaja, Tartu maantee 10a parkla, Kuke 4 parkla, Rävala 6 parkla, Juhkentali tn 2 Europark, Tartu maantee 16a Europark.

Põhja Prefektuuri korrakaitsebüroo juht Kristian Jaani sõnas, et vastavalt rahvusvahelisele tavale on visiidil viibivate kõrgete külaliste turvalisuse tagamine asukohamaa ülesanne. «Arvestades antud ürituse mastaapsust ning Tallinnasse saabuvate välisdelegatsioonide suurt arvu, on paratamatu, et turvameetmetega kaasnevad teatud ebamugavused,» ütles Jaani.

Võimalikult vähe piiranguid

Politseijuht kinnitas, et omalt poolt tehakse kõik, et ebamugavusi võimalikult palju leevendada. «Liikluse- ja parkimiskorralduse muutmisel oleme võtnud eesmärgiks, et oleks võimalikult vähe piiranguid jalakäijatele ning et sõidukitele oleks võimalikult hästi tagatud juurdepääs piirkonda jäävate eluhoonete, ettevõtete ja asutuste juurde. Elanike jaoks säilib näiteks võimalus parkida paljudes piirkonna hoovides,» lubas Jaani.

Prefektuuri pressiesindaja Martin Luige lisas, et parkimine keelatakse teatud kindlatel tänavatel Olümpia, Swissoteli ja Estonia teatri vahelisel alal. «Öelda, et keelatakse parkimine kesklinna ja lennujaama vahelisel alal, on kindlasti liialdus. Tartu maantee Rävala puiestee ning lennujaama vahelisele lõigule pannakse küll mõned täiendavad ajutised parkimist keelavad märgid, kuid samal teelõigul puudub võimalus autot tänava äärde parkida ju ka tavaolukorras,» rääkis Luige.

Ta avaldas lootust, et kindlasti toob parkimiskohtade nappusele mõningast leevendust aga see, et osa südalinnas töötavatest autoomanikest otsustab kõiki piiranguid arvesse võttes neil päevil ilma autota liikuda.

Parklate kahju kompenseeritakse

Avatuks jäävad aga näiteks Vabaduse platsi alune parkla, Viru keskuse parkla, Solarise parkla, Foorumi juures olev parkla, Kaarli puiestee parkla. Samuti säilib neil päevadel võimalus parkida paljudes piirkonna hoovides. «Seepärast parkimiskohad neil päevil kindlasti Tallinna kesklinnas lõplikult otsa ei saa, kuid kahtlemata tuleb paljudel jätta auto tavapärasest mitme tänava võrra kaugemale, mis tähendab nii rohkem jalgsi kõndimist kui ka suuremat ajakulu vaba parkimiskoha otsinguil. See turvameetmetega kaasnev ebamugavus on kahjuks vältimatu,» nentis Luige.

Parklatele aga neil päevil saamatajäänud tulu hüvitatakse. Mariann Sudakov välisministeeriumist sõnas, et ministeerium leppis kokku Olümpia hotelli, Swissoteli ja Estonia teatri vahelisel alal parkimist korraldavate Europarki ja Rävala parklaga ning Tallinna linnavalitsusega parkimispiirangutega seoses parkimistasudest saamatajääva tulu kompenseerimise osas. «Parkimise korraldajad saaksid seeläbi pakkuda alternatiivseid lahendusi oma klientidele.»

Juba sõlmitud parkimislepingute ja võimalike alternatiivide osas soovitab välisministeerium parklate klientidel pöörduda oma teenusepakkuja poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles