Tartu maantee oli esmakordselt lipuehtes

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maanteel lehvisid tähtsa väliskülalise auks tänavavalgustuspostide külge kinnitatud lipukesed esmakordselt.
Tartu maanteel lehvisid tähtsa väliskülalise auks tänavavalgustuspostide külge kinnitatud lipukesed esmakordselt. Foto: Mihkel Maripuu

Aserbaidžaani presidendi Ilham Alijevi Eesti-visiidi auks lehvisid kahe riigi väikesed lipud esmakordselt ka Tartu maantee laternapostide küljes.


Lipukeste paigaldamise tellis ja selle kulud kandis Eesti välisministeerium. Riigivisiitide puhul on juba aastaid lippudega ehitud nii ühissõidukeid kui kaunistatud Tallinna kesklinna tänavaid.

Tartu maantee lipukestega kaunistamine vahemikus Tallinna Lennujaamast kesklinna oli kasutusel esmakordselt. Ministeeriumi riikliku protokolli osakonna peadirektori Mait Martinsoni sõnul on riigivisiit riikide vahelise suhtluse kõrgem ja pidulikum vorm, millega kaasnevad täiendavad tseremoniaalsed aspektid. Külalisriigi ja Eesti lipukestega linnaruumi kaunistamine on juba aastaid kasutusel olnud tava.

«Visiitide eripärast tulenevalt ja ka aastaajast sõltuvalt valitakse sobivaim viis avaliku ruumi kaunistamiseks, mille hea tulemus sünnib tavapäraselt üksnes riigi ja kohaliku võimu koostöö tulemusel. Riiklikult oluliste külaliste vastuvõtmine on ajas arenev ja muutuv protseduur, võivad lisanduda mõned uued momendid ja mõned senised kaduda,» selgitas Martinson.

Aserbaidžaani presidendi riigivisiidiga seonduvalt soetati ja paigaldati tänavatele 60 Aserbaidžaani lippu ning sama palju Eesti lippe. Kaunistamise kogumaksumus oli umbes 22 000 krooni.

Pärast Aserbaidžaani presidendi riigivisiidi lõppu korjatakse lipud kokku ning need jäävad järgmisi olulisi sündmusi ootama.

«Erinevas mõõdus ja mahus leiavad lipud kasutamist nii järgmistel visiitidel kui muudel lippude kasutamist nõudvatel üritustel. Välisministeeriumilt laenutanud lippe võib näha nii spordivõistlustel, kultuurisündmustel kui teadus- ja hariduselu erinevatel ettevõtmistel,» lausus Martinson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles