Tallinn on suviseks turismihooajaks valmis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lillefestival tornide väljakul tuleb ka tänavu suvel.
Lillefestival tornide väljakul tuleb ka tänavu suvel. Foto: Ülle Kübarsepp/Valgamaalane

Tallinna turismi ümarlaual arutasid Tallinna ning erinevate ametkondade ja erialaliitude esindajad täna ettevalmistusi saabuvaks turismihooajaks.


Abilinnapea Eha Võrk märkis, et turismi edendamiseks ja Tallinna kui turismi sihtpaiga tutvustamisel on olulised kõik sellega seonduvad valdkonnad, sest turisti seisukohalt on linna visiitkaardiks nii teede ja tänavate puhtus kui taksondus või teeninduskultuur.

«Julgen väita, et Tallinn on valmis eelolevaks turismihooajaks ning loodetavasti pakuvad meie vaatamisväärsused taasavastamisrõõmu nii meie endistele kui ka uutele külalistele,» märkis Võrk.

Tallinna ettevõtlusameti juhataja Kairi Teniste andis ümarlaual põhjaliku ülevaate pealinna valmisolekust eelolevaks turismihooajaks, tuues välja 12 tähtsamat valdkonda, kuhu linn on eelolevale turismihooajale mõeldes panustanud.

«Tänavavalgustuselt ja öise turvatunde arvelt linn kokku ei hoia ning ka munitsipaalpolitsei patrullid liiguvad peamistel turismimarsruutidel tihedamini,» märkis Teniste. «Ühtlasi paigaldatakse täiendavad taskuvaraste eest hoiatavad sildid Rotermanni kvartalisse.»

Tänavu alustatakse pealinnas seitsme alalise tualeti paigaldamist ning 1. maist kuni 30. augustini pannakse paika 25 ajutist tualetti 14 erinevasse kohta. Samuti täiendatakse linnamööblit - kesklinnas paigaldatakse näiteks täiendavaid pinke Toomkiriku juurde.

Linna üldpildi ilmestamiseks ja kaunistamiseks istutati juba ülemöödunud aastal kesklinna 70 000 sibullille, sel kevadel istutatakse ligi 41 000 võõrasema üheksasse erinevasse peenrasse ja 185 vaasi. Suvel kaunistab linnaruumi rohkem kui 53 000 lilletaime. Üks suvine suursündmus - lillefestival 2010 toimub Tornide väljaku pargis 21. maist 28. augustini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles