Pirita jõgi ujutas terve tänava üle

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rae vallas Lagedil ujutas üle kallaste tõusnud Pirita jõgi üle Põllu põiktänavas asuva uusarenduse.


Vaikses jõekäärus asuvat umbtänavat katab nii sügav veekiht, et tavalise sõiduautoga sealt läbi ei pääse. Hiljutise ehitusbuumi käigus tänavale kerkinud majadeni pääseb vaid suure maasturiga. Sellega olevat inimestel õnnestunud mõne maja ukseni sõita ja ilma vees sumamata uksest sisse pääseda.

Mõned majad olevat veel müümata, kuid teistes elatakse juba ammu sees ning sealsed elanikud on naabrite sõnul tõsises hädas. «Eile või üleeile suri üks mahtuniversaal siin keset vett välja. Ei saanudki omal jõul minema, suure džiibiga pukseeriti lõpuks minema,» rääkis Leo, kes on üleujutatud ala lähedal elanud nõukogude ajast saadik.

Vee alla ongi jäänud just viimaste aastate jooksul ehitatud majad, vanemad ehitised on kõik kuival. «Ega vene ajal ei lastud ju niisuguseid lollusi teha, et ehitad maja peaaegu vette,» möönis Leo.

See, et jõeäärne luht jääb kevadeti vee alla, pidanuks tema hinnangul nii arendajale kui majaostjatele aimatav olema. «Me käisime arendajat hoiatamas, et siia ei maksa ehitada, siin uputab. Ja hiljem rääkisime seda ka nendele inimestele, kes maju tulid ostma, aga keegi ju ei kuulanud,» lõi Leo käega.

Ta käis ka elektriliinide rajajatele rääkimas, et ärgu pangu elektrikilpe nii madalale, et need jäävad kevadel kindlasti vee alla, aga ka elektrimehed arvasid, et teavad ise paremini ja nüüd ongi elektrikilbid vee all.

Esmaspäeval tundus korraks, et vesi hakkab alanema, aga siis tõusis veetase vihmasadude tõttu jälle. Leo rääkis, et suur hulk jääd on veel kuskil paisu taga kinni ja seetõttu on suurveele lisa oodata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles