NATO suurkohtumine sulgeb mitu Tallinna tänavat

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swissôtel Tallinn.
Swissôtel Tallinn. Foto: Toomas Huik.

 NATO välisministrite mitteametliku kohtumise tõttu muutub Tallinna kesklinnas 19.-23. aprillini parkimine ja liiklemine keerulisemaks, seda eelkõige Olümpia hotelli, Swissoteli ja Estonia teatri vahelisel alal. 


«Politsei teeb kõik endast oleneva, et minimeerida turvameetmetega kaasnevaid ebamugavusi Tallinna elanikele ja külalistele, kuid täielikult ei saa neid siiski vältida,» ütles politsei- ja piirivalveameti (PPA) Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo juht Kristian Jaani.

«Seepärast tuleb 21.-23. aprillil liiklejatel kindlasti arvestada lisanduva ajakuluga ning sõidukijuhtidel võimaluse korral vältida kesklinna läbivaid tänavaid.»

21.-23. aprillil piirab politsei oluliselt liiklust Olümpia hotelli, Swissoteli ja Estonia teatri vahelisel alal.

Tänavad kinni

21. aprillil kella 1st kuni 23. aprillil kella 24ni on sõidukitele liikluseks suletud Rävala puiestee ning Laikmaa, Kivisilla, Tornimäe, Lauteri, Pääsukese ja Väike-Pääsukese tänav.

22. aprillil kella 16st kuni 23. aprillil kella 1ni on lisaks suletud Estonia puiestee, G. Otsa tänav ning Teatrite väljak.

Jalgsi liikudes saavad kõik piirkonna elanikud ja ettevõtete töötajad ning kliendid piiratud alasse siseneda, kuid selleks peab kaasas olema isikut tõendav dokument.

Vähem parkimiskohti

19.-23. aprillil muudetakse Olümpia hotelli, Swissoteli ja Estonia teatri vahelisel alal ka parkimiskorraldust.

Paljud piirkonna tänavad saavad ajutised parkimist keelavad märgid ning sõidukijuhtidel tuleb harjumuspärase koha asemel parkida auto mõnda kõrvaltänavasse.

Täpsemat infot selle kohta, millistel tänavatel ning mis ajavahemikel parkimine ajutiselt keelatakse, saab politsei- ja piirivalveameti veebilehelt www.politsei.ee.

Politsei korrakaitsejuhi Kristian Jaani sõnul on muudatused liiklus- ja parkimiskorralduses ulatuslikud ning pikaajalised, mistõttu saab paljude tallinlaste igapäevane elurütm olema häiritud.

«Eelnevatel aastatel toimunud kõrgetasemeliste visiitide ajal kehtestatud liikluspiirangud Tallinnas on näidanud, et meie inimesed suhtuvad ajutistesse ümberkorraldustesse mõistvalt,» väitis ta.

Vaeva väärt

«Kui me kõik ühiselt pingutame, saame kindlasti suuremate probleemideta hakkama ka seekord. Ärgem unustagem, et võimalus korraldada Tallinnas NATO välisministrite kohtumine on suur tunnustus kogu Eesti riigile.»

Välisministrite kohtumisega seoses kaasatakse Tallinna avalikku korda ja liiklusturvalisust tagama suurel hulgal politseiametnikke kogu Eestist.

Samas ei jää politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Martin Luige sõnul tähelepanuta turvalisus regioonides.

Kokku on neil päevil üle Eesti turvalisust tagamas ligi 5000 politseiametnikku.

Piir luubi alla

Seoses NATO välisministrite kohtumisega taastatakse Eestis 17. aprillist kuni 23. aprillini ajutiselt ka piirikontroll.

Turvalisuse ja avaliku korra tagamiseks kontrollitakse sel ajavahemikul riiki sisenevaid isikuid Eesti ja Läti riigipiiril, samuti sadamates ja lennujaamades.

Sisuliselt tähendab see Luige sõnul, et piiri tohib ületada ainult piiripunkti kaudu, kus tuleb esitada ka kehtiv reisidokument. Eestist väljudes üldjuhul dokumente ei kontrollita.

Kui liita NATO riikidele Afganistani missioonides osalevate riikide, mõne rahvusvahelise organisatsiooni ja alliansi enda peakorteri esindajad, on 22.-23. aprillil Tallinna korraldatavale NATO välisministrite mitteametlikule tippkohtumisele oodata 500-550 delegaati 45 riigist.

Tuntumatest nimedest osaleb üritusel NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen ning kutsutud on ka USA välisminister Hillary Clinton.

Tippkohtumine peetakse Tallinnas Radissoni hotellis ja Swissotelis, Olümpia hotelli rajatakse selle ajaks 150-kohaline pressikeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles