Tudengid organiseerisid galerii ukse taha järjekorra

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kunstiakadeemia tudengid kutsusid täna kella 14 linlasi Tallinna Kunstihoone ukse taha järjekorda moodustama, et neist esimesele sajale oma Sihtasutuselt Tallinn 2011 saadud stipendium laiali jagada.

Postimehe fotograafi sõnul kogunes inimesi kunstigalerii ukse taha 130.

Kunstiakadeemia tudengid nimetasid järjekorda elavaks skulptuuriks järjekorras seisvatest inimestest, vahendas SA Tallinn 2011 pressiesindaja.

«Kui kokku saab sada huvilist, siis avatakse kunstihoone uksed ja lastakse seisjad majja. Need esimesed sada, kes jõuavad kunstihoone suure saalis
ootavate korraldajateni, saavad 100 krooni puhtalt kätte, lubasid tudengid enne üritust.

Niiviisi jagasidki korraldajad, noored kunstnikud, projekti «52 üllatust ja ideed» elluviimiseks SA Tallinn 2011-lt saadud stipendiumi laiali.

Trügimist järjekorras eriti ei tekkinud, inimesed olid rõõmsad, ka need, kellele raha ei jagunud, said korraldajailt sooja käepigistuse. Raha saanud lubasid seda kasutada kunstinäituse külastamiseks.

Ettevõtmise ühe eestvedaja Flo Kasearu sõnul sooviti aktsiooniga pöörata tähelepanu kultuuriasutustele linnapildis.

«Tahame inimesi panna selliseid asutusi senisest enam märkama ning tekitada kas või korrakski kunstigalerii ukse taha järjekorra,» kirjeldas Kasearu. «Meie jagame oma «52 üllatuse ja idee» nädala eelarve inimestele ja vastutasuks saame inimskulptuuri – kunstijärjekorra,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles