Tallinna tänavapuhastusfirmad alustasid kevadkoristusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavate kevadpuhastus.
Tänavate kevadpuhastus. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna kommunaalameti hooldusosakonnale saadetud aruande järgi vedasid tänavapuhastusfirmad ajavahemikul 1. aprillist kuni 5. aprillini tänavatelt välja 39,59 tonni olmejäätmeid ja 882, 9 tonni pühkmeid. Kuna täna varahommikul oli Tallinnas õhutemperatuur kohati miinuskraadides, kulus libeduse tõrjeks ka 5,1 tonni kloriide.


Kolme suurema puhastusfirma - OÜ Teho Eesti Teehooldus, OÜ Jaaksoni Linnahooldus ja Tänavapuhastuse AS peale kokku oli töös 25 käsitsitöö brigaadi ning lisaks veel 30 inimest, kes olid rakendatud haljasalade koristustöödel. Peale selle oli väljas 63 mitmesugust masinat.

Kevadiste puhastustööde tõhususe tagamiseks on tänavapuhastusautodele paigaldatud trossharjad, mis paakunud mustuse rentslist lahti kraabivad. Käsitsiööbrigaadid teevad töid ühissõidukite peatustes, treppidel ja ülekäiguradadel.

Kommunaalamet korraldab heakorratöid ühissõidukite marsruutidega tänavatel, kergliiklusteedel, sildadel, parklates ja ühissõidukite peatustes. Linnaosade valitsused korraldavad heakorratöid linnaosa haldusterritooriumil asuvatel kõrvaltänavatel, pargi- ning kõnniteedel ja haljasaladel.

Kinnistuomanike kohustuseks on teha heakorratöid kinnistu või ehitisega külgneval kõnniteel, mis asub kinnistu või ehitise ja sõidutee vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles