Vabaõhumuuseumi lihavõttepühade suurüritus meelitas kohale sadu huvilisi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vabaõhumuuseumis peeti täna lihavõttepühade suurüritus, mis meelitas kohale mitusada huvilist.


Eesti Vabaõhumuuseumi turundusdirektori Piret Järvani sõnul tuli kohale üle ootuste palju rahvast ning pakkus, et muuseumis käis oma pühapäeva veetmas umbes 700-800 inimest. «Tänane ilm soosis õues olemist ja tavapäraselt see ongi määrav olnud. Kõik olid nii õnnelikud,» kostis Järvan rahulolevalt.

Päeva jooksul sai värvida mune, õppida ja laulda kiigelaule, punuda paelu, meisterdada roopille ning katta paastuaja lõpetuseks pühadelaud ja tähistada kevade saabumist.

Järvani sõnul kogunes suurim inimeste hulk Kolu kõrtsi juurde, kus olid munamängud, munade värvimine, keetmine ning lõpuks ka kõige kaunima muna valimine.

«Samas jätkus rahvast erinevatesse õpitubadesse igale poole,» tõdes Järvan.

«Hästi tore oli kiigelaulude õppimine ja pärast mindi kiigele õpitud laule ka laulma. Ka pesakastide valmistamine oli hästi popp. Poisid ja tüdrukud said endale pesakasti valmis teha ja koduaeda viia,» rääkis Järvan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles