Ljubobratets: trolle tuleb puhastada, mitte nende liiklust vähendada

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katja Ljubobratets.
Katja Ljubobratets. Foto: Erakogu

Reformierakondlasest linnavolikogu liige Katja Ljubobratets on seisukohal, et trolliliikluse vähendamise asemel tuleb trollid korras hoida, neid tihedamini


puhastades.

«Iga inimene, kes on kasvõi korra Koplisse trolliga sõitnud, teab, millise «elamusega» tegu on. Need 2 000 peret, kelle kodu asub täna kodutute öömajade ja
süstalde vahetuspunktide vahel Kopli poolsaarel ja need tallinlased, kellel on asja siin asuvatesse lasteaedadesse, kunstigümnaasiumisse, mereakadeemiasse, Balti Laevaremonditehasesse või muudesse ettevõtetesse, on sunnitud taolisi «elamusi» päevast päeva üle elama,» vahendas Reformierakonna pressiesindaja Ljubobratetsi sõnu.

«Linnavalitsuse kavatsus lühendada trolliliini nr 9 marsruuti halvendab nende tallinlaste elu- ja olutingimusi veelgi ning võib viia selleni, et Kopli poolsaar muutub ühtseks Kopli liiniks,» arvas ta.

Hiljuti teatas linnavalitsus soovist pakkuda töötutele tasuta ühistransportisõitu. Ljubobratetsi sõnul peab täna Maleva tänaval elav töötu Tõnismäele jõudmiseks
vähemalt ühe korra ümber istuma ja varuma selleks üle poole tunni aega.

«Kui linnavalitsus hõrendab ja lühendab ühistranspordi liiklust veelgi, ei lähe sellel töötul seda soodustust enam vajagi - töötukassasse jõuab ta kiiremini jala, kui mitu korda ümber istudes ja kümneid minuteid peatustes oodates,» märkis ta.

«Kui linnavalitsus soovib, et elutingimused Kopli poolsaarel pareneksid ja trollidega veel keegi üldse sõidaks, peaks otsima võimalusi trolle tihedamini
puhastada. Miks mitte töötute abil,» tegi Ljubobratets ettepaneku. «Kokku hoidma peab linnavalitsus eelkõige enda tegevuskulude arvelt,» lisas ta.

Katja Ljubobratets saatis täna abilinnapea Taavi Aasale ja Tallinna Trammi- ja Trollibussikoondise nõukogu esimees Toomas Vitsutile vastavasisulise arupärimise. Hiljuti teatas linnavalitsus oma kavatsusest lühendada trolliliini number 9 marsruuti nii, et lõpp-peatus on endise kino Rahu, mitte enam mereakadeemia juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles