Jens Haug: suurepärane õppus väikeste kuludega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste järvele hädamaandumise teinud Poola kaubalennuki demonteerimine järve kaldal.
Ülemiste järvele hädamaandumise teinud Poola kaubalennuki demonteerimine järve kaldal. Foto: Raigo Pajula

18.märtsil Ülemiste järvel juhtunud lennuõnnetuse uurimiskomisjoni esimees Jens Haug hindas päästajate ning uurimiskomisjoni tööd kui suurepärast õppust väikeste kuludega, sest inimohvreid ei olnud ning looduskeskkonnale kahju ei tekkinud.


Ta lisas, et need kogemused, mida majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kriisireguleerimise osakond Poola lennuki AN-26 hädamaandumise uurimisel teinud on, kulub kindlasti ka edaspidi marjaks ära.

«Midagi väga hullu ju ei juhtunud,» ütles Haug.

Haug kinnitas, et uurijad tegid head tööd. Kõik vajalikud asitõendid koguti kiiresti kokku ning ka vajalikud dokumendid ja salvestused on olemas. Praegu käib tihe koostöö poolakatega ning ukrainlased on abiks lennuki vasaku mootori lahtivõtmisel. Teatavasti oli hädamaandumise teinud AN-26 valmistatud Ukrainas.

Haug ütles, et õnnetuse põhjuste väljaselgitamine jätkub, kuid kõik praegu selgeks saanud asjaolud kinnitavad uurijate esialgseid oletusi. Kui lennuki vasak mootor on lõplikult lahti võetud, saab ka täpselt ütelda, miks mootor seiskus ning lennuk hädamaandumise pidi tegema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles