Aas: valimiskampaania jõhkrus on ületanud igasugused piirid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abilinnapea Taavi Aas
Abilinnapea Taavi Aas Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kui korduvalt on öeldud, et see valimiskampaania on üks jõhkramaid, mida on nähtud, siis see kampaania on ületanud igasugused piirid, leidis abilinnapea Taavi Aas.


Aas rääkis linnavalitsuse pressikonverentsil täna ajakirjanduses ilmunud artiklist, kus väidetakse, et mõni kõrgem linnaametnik on saanud puudega inimese sõiduki parkimiskaardi ilma selleks tegelikku õigust omamata. Abilinnapea hinnangul on tegemist valimiseelse poriloopimisega, mis on ületanud kõik piirid.

«Alates hetkest, kui mängu tuuakse puuetega inimesed ja isegi mitte enam umbisikuliselt, vaid suisa isikuliselt, siis me ei saa rääkida enam mingisugusest ajakirjanduseetikast, mingisugustest valimiskampaania piiridest. Eriti ma rõhutan, et tegemist on isikuga, kellel on puue. Ma usun, et keegi ei taha, et sellised isikuandmed oleksid avalikkusele kättesaadavad. Veel enam, et neid sellises tiraažis paljundatakse. Ma väga loodan, et kõik need ajakirjanikud, kes on sellega seotud ja kõik need väljaanded, kes on nende avaldamistega seotud, võtavad vaevaks vabandada selle eest, mis nad on teinud. Kahtlemata pöördutakse ka Avaliku Sõna Nõukokku, loomulikult jäävad selle tulemused valimisjärgsesse perioodi. Tegelikult, ei ole lihtsalt sõnu, milleni me oleme jõudnud,» ütles Aas pressikonverentsil.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles