Karli Lambot: poliitilised töökohad maksavad Tallinnale 4 miljonit eurot aastas

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimisliit Vaba Tallinna Kodanik. Karli Lambot ja Hardo Aasmäe.
Valimisliit Vaba Tallinna Kodanik. Karli Lambot ja Hardo Aasmäe. Foto: Toomas Tatar

Tallinnas kohalike omavalitsuste valimistel kandideeriva valimisliidu Vaba Tallinna Kodaniku (VTK) juhi Karli Lamboti hinnangul võiks Tallinna linnavalitsuse halduskuludelt kokku hoida vähemalt 2 miljonit eurot aastas, kui kaotada pooled ametikohad, kes on tööle saanud tänu Keskerakonda kuulumisele.

Lamboti sõnul võiks taolises suurusjärgus summa hoida kokku linnavalitsusse tekitatud poliitiliste ametikohtade arvelt.

«Hetkel töötab linnavalitsuses ligi sadakond referenti, nõunikku või muud tüüpi ametnikku, kes kuuluvad Keskerakonda ja on linnavalitsusse tööle saanud üksnes seepärast, et kuuluvad linnavõimu teostavasse erakonda,» selgitas Lambot.

Olles ühenduses ühe Tallinna linnavalitsuse tippametnikuga, tugineb Lambot osaliselt ka tema väljaöeldule. «Linnavalitsuses on kaks peamist probleemi. Sinna on loodud ametikohti erakonna inimeste jaoks, mis omakorda on tekitanud uue probleemi - linnavalitsus on ülerahvastatud. Selle sama tippametniku hinnangul on 25 protsenti kogu administratsioonist üleliigne,» märkis Lambot.

«Kaotades linnavalitsuse struktuurist poolsada poliitilist töökohta, on Tallinnal võimalik lihtsa sammuga kokku hoida vähemalt kaks miljonit eurot aastas. Ülejäänud ametipostid, kaasa arvatud linna tippjuhtide kohad, tuleb avalike konkursside kaudu mehitada oma ala parimate asjatundjatega,» märkis Lambot täna pressile väljastatud teates.

VTK arvutas välja, milline linnarahade kulutamine Tallinnas viimatistele juhtumitele lisaks aset leiab. «Võtsime aluseks linnaametniku arvatava keskmise palga, milleks võiks olla 1300 eurot kuus. Sada ametnikku - see arv ei ole juhuslikult võetud. Sellise suurusjärguga on opereerinud avalikkuses ka mõned keskerakondlased. Meie lugesime nad kokku ja saime veidi alla 100. 1300 eurole liitsime maksud, arvutasime aastapalga ja saime, et 100 ametniku peale kulub aastas ligi 4 miljonit eurot. Kui neid ametikohti vähendada 50 peale, võiks linnavalitsus aastas kokku hoida tervelt 2 miljonit eurot,» selgitas Lambot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles