Nõmmel avati Valdeku lastepark

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nõmme linnaosa vanem Erki Korp ja UNICEF Eesti juht Toomas Palu avasid Valdeku 13 krundil lastepargi.


Valdeku 13 krundil valminud skatepark, lasteaedade ja koolide poolt kujundatud pingid ning Nõmme loodusmaja õuesõppepaviljon läksid kokku maksma ligi 39 000 eurot.

Korp ütles, et lastepargi rajamine on üks osa lastele, noortele ja peredele suunatud tegevustest, mille eesmärk on Nõmme linnaosale UNICEFi lapsesõbraliku linna tiitli taotlemine. «Idee, et igal lasteaial oleks võimalik oma pink kujundada, sain Ameerikast. Linnaosa poolt olid pingid ja vajalikud värvid. Ettevõtmises osalesid kõik 16 linnaosa lasteaeda, nende seas ka kolm eralasteaeda. Koolid palusid pinkide kujundamiseks lisaaega ning need tuuakse parki järgmisel nädalal,» rääkis linnaosavanem.

«Üllatav oli see, et nii mitmedki pargi avamisel osalenud Nõmme lasteaiad ei teadnud loodusmaja poolt lastele pakutavatest võimalustest,» sõnas Korp. Nõmme loodusmaja juhataja Rainer Põldeots avaldas lootust, et peagi võib uues õuesõppepaviljonis ka Nõmme lasteaedade vanemate rühmade lapsi näha.

Uue sauna ja lastepargi valmimine Valdeku 13 kinnistule on endise koolimaja asemele multifunktsionaalse hoonetekompleksi rajamise esimene etapp. Teises etapis rekonstrueeritakse endine koolihoone linnaosavalitsuse uueks hooneks ehk niinimetatud põlvkondade majaks.

Korpi sõnul kaeti sauna ehitamise kulud linnaosale kuuluvate varade müügist saadud tuluga. «Kuna müüdud objektide hind kujunes enampakkumise käigus, õnnestus meil saada rohkem raha, kui sauna ehituseks vaja läks. Nii tekkiski plaan, et Valdeku 13 krundil võiks olla erinevaid võimalusi vaba aja veetmiseks. Lisaks skatepargile, õuesõppepaviljonile ja pargipinkidele on krundil ka tänavakorvpalliplats,» rääkis Korp.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles