Teisipäeval avatakse Harju ja Kullassepa tänav

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju tänava remont tänavu augustis.
Harju tänava remont tänavu augustis. Foto: Peeter Langovits

Teisipäeva keskpäeval avatakse rekonstrueerimistööde käigus jalakäijate alaks muudetud Harju ja Kullassepa tänavad Tallinna vanalinnas.


Kommunaalameti poolt tellitud Harju ja Kullassepa tänavate rekonstrueerimise eesmärgiks oli sõidutee ja kõnnitee ühele tasandile viimine muutes tänavad jalakäijate liikumise alaks, teatas Raepress.

Projektiga jätkati Harju tänava alguse (Vabaduse väljak-Müürivahe tn) jalakäijate ala kontseptsiooni ning mõlemal tänaval markeeriti tänavapinnale Teises maailmasõjas hävinenud hoonete fassaadide kontuurid. Rekonstrueeriti ka tänavate alla jäävad kommunikatsioonid.

Harju tänavale paigaldati Eduard Vilde monumendi esisele alale ning Kullassepa tänavale turismiinfopunkti juurde täiendavad pingid, mis koos tänava kohvikute väliterrassidega tagavad inimestele piisavad võimalused, et tunnetada tänavate ajaloolist dimensiooni.

Rekonstrueeritud tänavalõigus pikkus on 270 meetrit. Ehitustööde lepinguline maksumus koos kommunikatsioonide rekonstrueerimisega on 0,8 miljonit eurot. Tööde teostajaks olid ühispakkujad RTS Infraehitus OÜ ning Kivitööd AS.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles