Savisaar: Toompea meeleavalduse korraldas noortekogu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna valitsusvastane aktsioon Toompeal.
Keskerakonna valitsusvastane aktsioon Toompeal. Foto: Andres Haabu

Keskerakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar kinnitas, et möödunud nädalal toimunud «Toompea piiramise» organiseeris erakonna noortekogu.


Eelmisel neljapäeval organiseeris Keskerakond inimketi ümber Toompea, et väidetavalt peatada parempoolsed ja neid Toompealt mitte all-linna lasta. Kuigi ürituse kutsetel oli allkirjaks Eesti Keskerakond, väitis Savisaar tagantjärele hoopis muud.

«Mina ei korraldanud midagi. Selle organiseeris noortekogu, mitte erakond. See on midagi muud,» ütles Savisaar Tallinncityle. Mingil põhjusel osalesid noortekogu korraldatud üritusel aga valdavalt vanemaealised inimesed.

Savisaar ei nõustunud ka väitega, et Toompead ümbritsenud inimketis osalesid suures osas venekeelsed inimesed. «Kui mina sealt läbi käisin, siis olid seal küll puhtalt eestlased. Aga eks seal oli igasuguseid inimesi,» lausus linnapea.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles