Galerii: Pirital valmis Tallinna ainus täismõõtmetes discgolfi väljak

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pirital Kloostrimetsas saab selle nädala lõpust mängida discgolfi 18-korvisel väljakul, mis on ainus täismõõtmetes discgolfi väljak Tallinnas ja selle lähiümbruses. Raja kasutus on mänguhuvilistele tasuta.

Discgolfi väljaku rajamise idee tuli linnaosa elanikelt. Ka sai raja tegemisel otsustavaks see, et discgolf kogub Eestis tuntust ning paljud on järjest enam selle mängu enda jaoks leidnud. Mänguga alustamine on lihtne ning proovida tasuks sõltumata vanusest või spordivormist igaühel.

Mähel elav discgolfi harrastaja ja üks idee autor Ervin Kaur rääkis, et kuigi Lõuna-Eestis on discgolfi väljakuid juba mitmeid, siis Tallinnas on ainult üks ja seegi mitte täismõõtmetes. Ka on Pirita rajad hoopis omapärasemad kui mujal. «Rajad on küllatki kitsad ja palju puid on. Võtmesõnaks on siin täpsus,» rääkis Kaur.

Radade kogupikkuseks on Pirital 1331 meetrit ning raja pikkus varieerub 50-111 meetrini. Väljak on Kloostrimetsa sisemetsas ning sinna pääseb Kloostrimetsa ja Lükati tee ristmikult. Raja koridorid on puhastatud alusmetsast, kuid ühtegi puud raja ehitamiseks ei langetatud.

Discgolf on oma reeglitelt tavagolfile sarnane mäng, kus golfipalli asemel tuleb lennutada ketast vähimate võimalike visetega korvi suunas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles