Tallinn ja Moskva allkirjastasid ühistegevuse kava

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Boroditš.
Deniss Boroditš. Foto: Peeter Langovits

Tallinna abilinnapea Deniss Boroditš ning Moskva linnapea esimene asetäitja Pjotr Birjukov allkirjastasid täna Moskva ja Tallinna kommunaal- ja keskkonnalase koostöö tegevuskava 2010. aastaks.


Kava näeb ette ühiste seminaride, konverentside ja muude foorumite korraldamist ning teabevahetust, Kadrioru pargi ning Tsaritsõnoriikliku muuseum-kaitseala koostööd, samuti vastastikust osalemist lillefestivalidel.



Boroditši sõnul on Tallinna huvi eelkõige Moskva linnamajanduses kasutusele võetud tehnoloogiliste uuenduste vastu ja seda nii linna heakorra, ühistranspordi korralduse kui ka keskkonnahoiu ning energiamajanduse valdkonnas.

«Tallinn saab omakorda anda moskvalastele nõu ja jagada praktilisi kogemusi kommunaal- ja elamumajanduse korralduse ning kergliiklusteede võrgustiku rajamise küsimustes,» ütles Boroditš. «Samuti leppisime Moskva kolleegidega kokku vastastikuse teabe vahetuse kriiside reguleerimise valdkonnas.»

Boroditši sõnul on järgimist väärt ka Moskva linnavalitsuses toimiv dublantide süsteem, kus kõrgkoolide lõpetajad võetakse kõrgete linnaametnike töövarjudeks.

«Kuna Moskva linnavalitsus on tänu dublantide süsteemile leidnud väga võimekaid uusi töötajaid, võiksime ka meie seda süsteemi lähitulevikus rakendada,» lisas Boroditš.

Tallinna delegatsioon viibib Moskvas 31. märtsist 2. aprillini. Visiidi käigus külastatakse Tsaritsõno riiklikku muuseum-kaitseala, prügipõletamise tehast ja soojuselektrijaama Kurjanovos. Homme osaleb Tallinna delegatsioon Moskva uue energiasäästukeskuse Santehprom avamisel.

Delegatsioonil on kavas külastada ka Moskva edela administratiivringkonda, millega Tallinnal on kauaaegsed sidemed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles