Veenre: Eesti moekunst vajab häid mänedžere

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIBIT 2013
FIBIT 2013 Foto: Karli Saul/SCANPIX

FIBIT avagala avas suurejooneline moeetendus  «Kaamos», mis on osa  suuremast projektist, kuhu kuuluvad veel ka samateemaline näitus ning raamat.  «Kaamose» kuraator Tanel Veenre rääkis  videointervjuus Tallinncityle nii projektist kui Eesti moekunsti hetkeseisust.

Veenre sõnul oli tema sooviks tuua projektiga vaatajate-lugejate ette ennekõike müstika ja salapära. Näitusel on esindatud 38, raamatus 67 disainerit.  «Minu jaoks oli oluline see, et disainerid oleks viimase paari aasta jooksul midagi säravat ja jõulist näidanud, samuti suhestuksid teemaga,» rääkis Veenre. «Ma ei arva, et mood oleks selle projekti juures A ja O, minu jaoks oli see eelkõige disaini ja loominguprojekt.»

Eesti moekunsti nõrgim lüli on heade mänedžeride puudumine.  «Disain on väga hea, kuid tihtipeale jab puudu esitlusoskusest ja muust sinna juurde kuuluvast,» leidis Veenre.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles