Tallinn ja Peking sõlmisid kultuurikoostööleppe

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peking.
Peking. Foto: SCANPIX

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja Pekingi linnapea Guo Jinlong kirjutasid täna Pekingis alla kahe linna kultuurikoostöö kokkuleppele.


Mõlemad linnapead lubasid anda linnavalitsuse ametkondadele edasi juhtnöörid aktiivseks informatsiooni vahetuseks ja koostööks. Erilist rõhku panid mõlemad pooled Tallinna ja Pekingi kultuurikoostööle Euroopa Kultuuripealinn 2011 raames, vahendas Raepress.

Kultuuripealinna ühe tähtsama üritusena on kavandatud ka Hiina uue aasta pidulik tähistamine nii Tallinnas kui mitmel pool mujal Eestis, millest võtaksid osa nii Hiina kultuuritegelased kui ka kõrgetasemeline poliitiline delegatsioon.

Kaks linnapead arutasid Tallinna ja Pekingi majandus- ning kultuurisuhteid ka laiemalt.
Savisaar rõhutas, et mitmed Eesti ja Hiina poolt algatatud majanduskoostöö projektid - Tallinna Sadama ja Ningbo Sadama terminali ehituse kavatsus ning samuti ka Tallinna trammi projekt, annavad Hiinale hea võimaluse jõuda Euroopa turgudele ning aitavad arendada ka Eesti majandust. Samuti tutvustas Savisaar Tallinna plaane seoses Shanghai Expoga.

Guo Jinlong andis ülevaate nendest sammudest, mis Hiina riik ja Pekingi linn on astunud kriisi leevendamiseks. Need ettevõtmised on andnud ka tulemusi - Pekingis oli majanduskasv möödunud aastal 10,1 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles