Ajaloomuuseum kogub presidendi vastuvõtu tualette

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Vabariik 93. Vabariigi aastapäeva kontsert ja presidendi vastuvõtt. TOOMAS HENDRIK ILVES ja EVELIN ILVES.
Eesti Vabariik 93. Vabariigi aastapäeva kontsert ja presidendi vastuvõtt. TOOMAS HENDRIK ILVES ja EVELIN ILVES. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti Ajaloomuuseum soovib oma kollektsiooni täiendada ja palub kõiki, kes on vabariigi aastapäeva vastuvõtul kutsutu või saatjana osalenud, tooma oma rõivaid muuseumile.

Muuseumi teatel võimaldab see säilitada ühte värvikat osakest Eesti moedisaini ajaloost ja aitab kaasa Eesti riigi ühe rõõmsama ja olulisema sündmuse jäädvustamisele. Eelkõige on oodatud Eesti moedisainerite poolt loodud kleidid ja ülikonnad, aga ka teised põneva looga rõivad ning sinna juurde kuuluvad aksessuaarid.

Eesti Ajaloomuuseumi tekstiilikogus säilitatakse üle 6000 väärtusliku tekstiilieseme, mis kajastavad Eesti rõiva- ja tekstiiliajalugu alates 17. sajandist. Tekstiilikogu üheks osaks on ka kollektsioon rõivastest, mida on kantud Eesti Vabariigi aastapäevale pühendatud presidendi vastuvõttudel. Näiteks kuuluvad kollektsiooni presidendiproua Ingrid Rüütli ja Kunstiakadeemia rektori Signe Kivi kleidid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles