Vanad inimesed seisid raadiote pärast inimketis

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelnevalt registreerunud said kingiks erakonna logoga raadio.
Eelnevalt registreerunud said kingiks erakonna logoga raadio. Foto: Andres Haabu

Keskerakonna korraldatud valitsusvastasel meeleavaldusel osalesid enamjaolt vanemaealised venekeelsed inimesed, kelle peamiseks huviks oli kingituseks lubatud raadio.


Nimelt lubati kõikidele eelnevalt registreerunutele kingituseks Keskerakonna logoga raadio. Aeg-ajalt puhkes Toompead ümbritsevas inimketis nii siin kui seal valjuhäälne konflikt raadioid nõudvate osalejate ja helkurvestides korraldajate vahel. Viimastele oli antud korraldus raadioid mitte välja anda enne, kui kõik korralikult rivis seisavad.

Toompea nõlva all seisjatele jagati ka CDsid Edgar Savisaare lauluga. Üks vanem proua küsis plaadiümbrist vaadates nukralt: «Aga kas seda vene keeles ei ole?» Jagati ka rohelisi glow-sticke ehk valguspulki. Neid vaatasid vanemaealised meeleavaldajad üsna nõutute nägudega, sest päevavalguses ei osatud neile vähimatki rakendust leida.

Mitmes kohas tekkis raadiote pärast tõsine tüli ja palju ei puudunud ka käsikähmlusest. Meeleavalduse lõpul, kui üheskoos oli skandeerides nõutud peaminister Andrus Ansipi erruminekut, jagati kõik raadiod laiali.

Ilmselt neid aga kõigile ei jätkunud, sest Toompealt Vabaduse väljakule liikuvas rahvahulgas oli selle kohta kuulda üsna vihaseid kommentaare. Vabaduse väljakule jõudis tunduvalt väiksem rahvahulk, kui oli olnud Toompeal. Ilmselt läks nii mõnigi meeleavaldusel osalenu koju niipea, kui oli lubatud raadio kätte saanud, teised aga lahkusid ilmselt seetõttu, et neile raadioid ei jätkunud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles