Ministeerium laitis linnahalli laenuskeemi maha

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnahall.
Linnahall. Foto: Uwe Gnadenteich

Rahandusministeerium leidis pärast pikka kaalumist, et Tallinna linnavalitsuse poolt välja pakutud finantseerimisskeem linnahalli renoveerimiseks on ebaotstarbekas.


Linnavalitsus teatas aasta algul võidukalt, et USA investorid teevad linnahalli ja veel mitmesse Tallinna objekti 250 miljoni dollari suuruse investeeringu, millel on Ameerika Ühendriikide valitsuse garantii.

Pisut hiljem selgus, et tegemist on hoopis laenuga, mille peaks heaks kiitma vabariigi valitsus. Rahandusministeerium võttis linnavalitsuse vastavasisulisele palvele vastamiseks pika mõtlemisaja ning lõpuks saabunud vastus ei ole linnaisadele ilmselt meelt mööda.

«Teie kirjas esitatud informatsioon võimaliku finantseerimisskeemi osas ei võimalda hinnata selle teostatavust ja kasulikkust,» tõdes rahandusminister Jürgen Ligi abilinnapea Taavi Aasale saadetud vastuses.

«Eesti riik on asutajaliikmeks kolmes Euroopas tegutsevate riikide poolt loodud ja toetatud arengu- ja investeerimispangas (Euroopa Nõukogu Arengupank, Euroopa Investeerimispank ja Põhjamaade Investeerimispank), tagades sellega nende pankade aktiivse tegutsemise meie turul ning riigile vastuvõetavatel tingimustel laenupakkumised. Seetõttu tundub rahandusministeeriumi käsutuses oleva informatsiooni põhjal otsustades Tallinna linnavalitsuse poolt välja pakutud finantseerimisskeemi rakendamine ebaratsionaalne,» kirjutas minister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles