Komisjon valis välja rongihanke võitja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanad elektrirongid asendatakse mõne aasta pärast tuliuutega.
Vanad elektrirongid asendatakse mõne aasta pärast tuliuutega. Foto: Toomas Huik.

Täna keskpäeval kogunenud komisjon valis kahest sõelale jäänud pakkujast välja parima. Nüüd peab otsuse kooskõlastama ka majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.


ASi Elektriraudtee avalike suhete juht Norbert Kaareste ütles, et komisjon koosnes majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, Elektriraudtee ning tehnilise järelevalve ameti esindajatest. Hanke võitnud firma nime ei saa tema sõnul enne avalikustada, kui ministeerium on selle kooskõlastanud ning konkursil osalenutele edastanud.

Riigihanke võitnud firma peab Eestile tarnima nii elektri- kui diiselrongid.

Konkursi viimases voorus jäid sõelale firmad Stadler Bussnang AG ning Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles S.A..

18 uut elektrirongi peaksid Eestisse saabuma aastatel 2012 - 2013 ning lähevad maksma 1,3 miljardit krooni. 85 protsenti sellest summast tuleb Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondist, ülejäänu peab välja käima Eesti riik.

10 diiselrongi jõuab Eestisse aastatel 2013 - 2015 ning nende maksumuseks kujuneb Kaareste sõnul 1,72 miljardit krooni. See raha tuleb täielikult riigi rahakotist.

Nii elektri- kui diiselrongide rahvusvahelist riigihanget korraldas Elektriraudtee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles