Kuldnoka 6 elanikud võivad oma kodudesse naasta

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldnoka tänava maja pärast plahvatust.
Kuldnoka tänava maja pärast plahvatust. Foto: Karli Saul

Plahvatuses kannatada saanud Kuldnoka 6 korrusmajast evakueeritud elanikud võivad täna lõunast oma kodudesse tagasi minna.


Ekspertide hinnangul on täielikult elamiskõlbmatud ja endiselt ohtlikud see korter, kus toimus plahvatus ning selle all ja peal olevad korterid, teatas Kristiine linnaosavalitsuse avalike suhete nõunik Ljubov Semjonova.

Esialgu ei saa oma korteritesse tagasi minna kokku üheksa korteri elanikud. Millal nemad võivad oma korteritesse tagasi pöörduda, selgub selle nädala jooksul.

Kristiine linnaosa vanema Mihhail Korbi sõnul võivad elanikud, kelle korteritesse ei ole võimalik naasta, linnaosalt ajutist elamispinda taotleda. «Üks inimene on seda juba teinud ja tema elamispinna küsimuse lahendamisega tegeletakse. Ilmselt on abivajajaid siiski rohkem, palju neid olla võib, seda me praegu ei tea, sest rohkem inimesi pole hetkel veel meie poole pöördunud. Kui pöördutakse, siis on meil kindlasti mingeid ajutisi elamispindasid ka pakkuda ja inimesed on sellest ka informeeritud,» lausus linnaosavanem.

Linnaosavalitsuse andmetel on Kuldnoka 6 elamu kindlustatud, nii et kõik taastamistööd hüvitab kindlustusfirma. Ööl vastu pühapäeva majas toimunud plahvatuses hukkus kaks inimest. Umbes 30 inimest evakueeriti ja majutati lähedalasuvasse hotelli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles