Pärast plahvatust evakueeritud majaelanikud võivad juba homme koju saada

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldnoka 6 korterelamu.
Kuldnoka 6 korterelamu. Foto: Karli Saul

Kristiine linnaosa vanem Mihhail Korb ütles, et esialgsete hinnangute kohaselt võivad Kuldnoka 6 majast plahvatuse järgselt evakueeritud inimesed juba homme pärastlõunal koju naasta.

«Praegu teostatakse konstruktsioonide tugevdamise töid,» rääkis Korb, kes käis õnnetuskohta päeval uuesti üle vaatamas.

Ta rääkis, et ainult plahvatuskorter ning selle all ja peal asuvad naaberkorterid on kasutuskõlbmatud. Korterist, kus plahvatus toimus, eluga pääsenud naine ja laps on praegu haiglas. Ülejäänud kahe korteri elanikud pole Korbi sõnul esialgu linnaosa valitsuse abi vajanud.

«Kui neil tekib vajadus linna poolt pakutava peavarju järele, siis hakkame sellega homme tegelema,» ütles Korb, lubades, et keegi hätta ei jää.

Neljandal korrusel asuvad naaberkorterid on ekspertide hinnangul elamiskõlblikud. Lõplikku kindlust Korbi sõnul inimeste peatse kojusaamise osas hetkel siiski veel pole.

Kaks inimest tapnud plahvatus toimus täna öösel Kristiine linnaosas Kuldnoka tänava üheksakorruselise maja ühes neljanda korruse korteris. Varisemisohtlikuks kuulutati esialgu kolmas, neljas ja viies korrus.

Evakueeriti selle trepikoja kõigi üheksa korruse korterite elanikud, keda oli kokku üle 30. Linnaosavalitsus majutas 12 neist hotelli ja ühe sotsiaalmajja. Ülejäänud leidsid peavarju sõprade ja sugulaste juures.

Korb ütles, et Kuldnoka 6 maja on kindlustatud ning korteriühistu esimees on juba asunud vajalikke asju ajama.

Eile hilisõhtul kella 23.45 ajal sai politsei Tallinnas väljakutse Kuldnoka tänav 6 korterelamusse, kus naabrid teatasid lärmakast peretülist. Kohale saabunud politseipatrullile keegi esialgu ust ei avanud. 16 minutit pärast südaööd toimus korteris plahvatus, mis tappis kaks inimest ja vigastas veel mitut inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles