Prokuratuuri oletus: plahvatuse põhjustas hukkunud Sergei

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei ja päästetöötajad plahvatanud maja juures.
Politsei ja päästetöötajad plahvatanud maja juures. Foto: Toomas Huik

Esialgsetel andmetel võib oletada, et Kuldnoka tänav 6 korteriplahvatuse põhjustas õnnetuses hukkunud 1971. aastal sündinud Sergei, teatas põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Tuulik Postimees.ee'le.


Kuna Sergei plahvatuse tagajärjel suri, ei ole Tuuliku sõnul kedagi ka kriminaalasjaga seoses kahtlustatavaks kuulutatud.

Pressiesindaja väitel on mees ka varem politseile silma jäänud - 1994. aastal mõisteti ta relvastatud ja maskis röövimise eest kümneks aastaks vangi.

Naabrite sõnul on mees end siiski pärast vanglast vabanemist üldjoontes korralikult üleval pidanud ning töömeheleiba söönud.

Mis plahvatuse põhjustas, pole seni ametlikult teatatud. Mitmed majaelanikud kahtlustavad, et korteris võis lõhkeda granaat.

Prokuratuuri pressiesindaja Tuuliku sõnul selgitab plahvatuse põhjustanud aine ja muud asjaolud sündmuskohalt leitud jälgede ekspertiis, mille tulemused täna ei selgu.

«Kõiki versioone uuritakse, ühtki neist ei saa hetkel kinnitada ega ümber lükata.»

Küll aga pidas ta vähetõenäoliseks ühe naabri väidet, et Sergei ei hukkunudki plahvatuses, vaid kõndis pärast seda veel korteris ringi, kuni plahvatusele järgnenud leegid mehele saatuslikuks said.

Kui Sergei oli majaelanike andmetel elanud selles, tema emale kuulunud korteris aastaid, siis ülejäänud plahvatuse hetkel korteris viibinud inimesed - naine koos kahe lapsega - kolisid sinna aasta eest.

Prokuratuuri andmetel oli naine Sergei elukaaslane ning majaelanikud teadsid lisada, et lapsed olid küll naise omad, kuid vähemalt plahvatusest eluga pääsenud kaheaastase lapse isa polnud Sergei.

Plahvatuse põhjuste väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb plahvatuse põhjustamist.

Eile hilisõhtul kella 23.45 ajal sai politsei väljakutse Tallinnas Kuldnoka tänav 6 korterelamusse, kus naabrid teatasid lärmakast peretülist.

Kohale saabunud politseipatrullile keegi esialgu ust ei avanud. 16 minutit pärast südaööd toimus korteris plahvatus, mis tappis kaks inimest ja vigastas veel mitut.

Hukkusid korteris olnud Sergei ja väikelaps ning kiirabi toimetas haiglasse veel korteris olnud naise ja lapse ning kaks naaberkorteris olnud meest. Üks meestest vajab intensiivravi ning teine pääses täna koju. Naine on endiselt haiglas jälgimisel.

Laps viidi Lastehaiglasse ja temal praeguse info kohaselt vigastusi ei ole.

Haiglasse viidi ka plahvatuse hetkel korteri ukse taga olnud vanemkonstaabel.

Esialgse info kohaselt ei ole 37-aastase meespolitseiniku vigastused eluohtlikud, kuid ta vajab endiselt haiglaravi. Täna hommikul pöördus haiglasse veel üks mees, kelle arstid üle vaatasid ja seejärel kodusele ravile lubasid.

Kiirabi andis kohapeal esmaabi veel neljale inimesele, nende hulgas ühele päästeametnikule.

Kortermajast on evakueeritud mitukümmend inimest, kellest osadele on öömaja organiseerinud Kristiine linnaosavalitsus. Teised on endale ise öömaja leidnud sõprade või tuttavate juures.

Evakueeriti selle trepikoja inimesed, kus plahvatus toimus. Plahvatus toimus neljandal korrusel. Varisemisohtlikud on kolmas, neljas ja viies korrus.

Kriminaalasja uurimist juhib Põhja ringkonnaprokuratuur ja viib läbi kaitsepolitseiamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles