Üks plahvatuskohal viga saanud meestest on intensiivravis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sündmuskohale saabunud politseipatrullid ning kiirabi.
Sündmuskohale saabunud politseipatrullid ning kiirabi. Foto: Karli Saul

Täna öösel Tallinnas Kuldnoka tänaval kaks inimelu nõudnud plahvatuse paigal kannatada saanutest on üks mees intensiivravis, naine, teine mees ja laps haiglaravil ning kaks meest on lubatud koju.

Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) kommunikatsioonijuht Inga Lill ütles Postimees.ee'le, et kokku pöördus täna öösel Tallinnas Kuldnoka tänava üheksakorruselise maja korteris toimunud plahvatusega seoses PERHi viis inimest, kellest neli toodi kiirabiga ja üks tuli täna hommikul ise.

«Üks kiirabiga toodud mees ja ise pöördunud mees on pärast uuringuid ja konsultatsioone lubatud kodusele ravile,» ütles Lill. Esimene neist viibis õnnetushetkel kõrvalkorteris. Samas oli ka teine mees, kes Lille sõnul on hetkel intensiivravis.

Haiglaravile jäävad Lille sõnul veel plahvatanud korteris olnud naine ja korteri ukse taga seisnud meessoost 37-aastane vanemkonstaabel. Politseinku vigastused pole riigiprokuratuuri teatel eluohtlikud.

Tallinna kiirabi peaarst Raul Adlas ütles Postimees.ee'le, et mehed said vingumürgituse, plahvatuskorteris viibinud naine viidi haiglasse traumaga.

Korteris viibinud kaheaastane laps toimetati lastehaiglasse. Lastehaigla kommunikatsioonijuht Tiina Eier kinnitas, et laps pääses õnnelikult vigastusteta, kuid on siiski veel haiglas arstide jälgimise all.

Kiirabi andis kohapeal esmaabi veel neljale inimesele, nende hulgas ühele päästeametnikule.

Laupäeva hilisõhtul kella 23.45 ajal sai politsei Tallinnas väljakutse Kuldnoka tänav 6 korterelamusse, kus naabrid teatasid lärmakast peretülist. Kohale saabunud politseipatrullile keegi esialgu ust ei avanud. 16 minutit pärast südaööd toimus korteris plahvatus, mis tappis seal viibinud 1971. aastal sündinud Sergei ja väikelapse ning vigastas veel mitut inimest.

Põhja prefekt Elmar Vaher ütles Vikerraadio uudistele, et väidetava naabreid häirinud peretüli pärast Kuldnoka tänav 6 majja kutsutud politseinikud ei tuvastanud kohale jõudes midagi kahtlast. Patrull jäi väljakutse asjaolusid uurima, kui korraga kärgatas plahvatus. 

Hommikul tegelesid päästjad hoone toestamisega, et uurijad pääseksid turvaliselt sündmuspaika ning varisemisohtliku hoone teised elanikud viga ei saaks, lisas Vaher.

Kortermajast on evakueeritud mitukümmend inimest, kellest osadele on öömaja organiseerinud Kristiine linnaosavalitsus. Teised on endale ise öömaja leidnud sõprade või tuttavate juures. Evakueeriti selle trepikoja inimesed, kus plahvatus toimus. Plahvatus toimus neljandal korrusel. Varisemisohtlikud on kolmas, neljas ja viies korrus.

Endiselt pole teada, mis täpselt plahvatuse põhjustas. Riigiprokuratuuri pressiesindaja Kadri Põldaru sõnul ei saa praeguses uurimisstaadiumis midagi välistada. Gaasikütet selles majas ei olnud.

Juhtunu uurimiseks alustati kriminaalmenetlust. Seni pole kedagi juhtumiga seoses kahtlustatavaks tunnistatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles