Tallinnas hukkus kortermaja plahvatuses mees ja väike laps

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeautod Kuldnoka tänaval.
Päästeautod Kuldnoka tänaval. Foto: Marek K

Tallinnas Kuldnoka tänaval asuva üheksakorruselise maja ühes korteris kärgatas veidi pärast südaööd plahvatus, mille tagajärjel hukkusid mees ja väike laps ning haiglasse viidi viis inimest. Mis plahvatuse põhjustas, ei ole veel teada. Juhtunu uurimiseks alustati kriminaalmenetlust.


Politsei sai laupäeva hilisõhtul kella 23.45 ajal väljakutse Kuldnoka tänav 6 korterelamusse, kus naabrid teatasid lärmakast peretülist, teatas Põhja prefektuuri pressiesindaja Harrys Puusepp.

Kohale saabunud politseipatrullile keegi esialgu ust ei avanud.

16 minutit pärast südaööd toimus korteris plahvatus, mis esialgse info kohaselt tappis kaks inimest ja vigastas veel viit.

Plahvatuses hukkusid korteris olnud mees ja väikelaps. Kiirabi toimetas haiglasse veel korteris olnud naise ja lapse ning kaks naaberkorteris olnud meest.

Haiglasse viidi ka plahvatuse hetkel korteri ukse taga olnud vanemkonstaabel. Esialgse info kohaselt ei ole 37-aastase meespolitseiniku vigastused eluohtlikud. Teiste vigastatute seisundi kohta praegu andmed puuduvad.

Kiirabi andis kohapeal esmaabi veel neljale inimesele, nende hulgas ühele päästeametnikule.

Esialgsetel andmetel kärgatas plahvatus 4. korrusel, samas korteris puhkes ka tulekahju, teatas Põhja-Eesti päästekeskus. Häirekeskus sai teate tulekahjust kell 00.17.

Sündmuskohale sõitis Põhja-Eesti päästekeskusest kaks päästemeeskonda ja operatiivkorrapidajad, päästeameti pommirühm ning kiirabi.

Tulekahju kustutati umbes kella üheks.

Varisemisohtlikuks muutusid ühe trepikoja nii kolmas, neljas kui ka viies korrus. Terve trepikoja elanikud evakueeriti. Kella 4 ajal käisid hoones toestamistööd.

Juhtunu põhjuseid uurib kapo


Postimehe fotograafi kinnitusel lendasid korteril, kus plahvatus toimus, aknad koos raamidega eest.

Sama maja elaniku sõnul käis pauk maja teise trepikoja neljandal korrusel.

«Ma olin just magama jäämas, kui äkki käis kohutav plahvatus ja kogu maja värises. Ma olin algul surmahirmus ja kui julgesin aknast välja vaadata, siis nägin, kuidas hoovi peal vedelesid aknaraamid. Vastasmaja akendest peegeldusid leegid ja aknast välja vaadates nägin ka neljandat korrust leekides ja viiendat suitsemas,» kirjeldas majaelanik juhtunut. 

Postimehele vihje saatnud isiku sõnul otsis pommirühm läbi ka lähedal asuvasse Säästumarketi parklasse pargitud auto.

Plahvatuse põhjuste väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb plahvatuse tekitamist, ütles Postimees.ee'le riigprokuratuuri avalike suhete juht Kadri Põldaru.

Juhul, kui selgub, et selleks on kasutatud lõhkeseadeldist või lõhkeainet, võidakse süüdlast karistada kuni kümneaastase vangistusega, muul juhul jääb karistuspiir viiele aastale. 

Menetlust juhib Põhja ringkonnaprokuratuur ja viib läbi kaitsepolitsei.

Nii Põldaru kui kaitsepolitsei komissar Martin Arpo ütlesid Postimees.ee'le, et praegu on veel vara öelda, mis võis plahvatuse põhjustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles