Mupo on algatanud mitusada purikamenetlust

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike-Karja tänaval kukkus 12-aastasele poisile katuselt jääd ja lund kaela.
Väike-Karja tänaval kukkus 12-aastasele poisile katuselt jääd ja lund kaela. Foto: Karli Saul

Täna pärastlõunal algatasid munitsipaalpolitseinikud menetluse Väike-Karja 6 maja omaniku suhtes, sest maja katuselt pudenes 12-aastasele poisile pähe jäätükk.


«Esialgse info kohaselt ei ole poisi vigastused kuigi suured, aga meie alustame menetlust igal juhul ja nii nagu teistegi majade puhul kutsume omanikud välja, kuulame nad üle ja vaatame ka seda, kas selle majaga on varem probleeme olnud,» ütles munitsipaalpolitsei ameti juhataja Kaimo Järvik.

Ta lisas, et võib küll eksida, kuid tema mäletamist mööda on selle majaga varemgi probleeme olnud. «Minu meelest on selle maja katuselt varem autodele jääd või lund peale kukkunud, aga ma pole kindel, lausus Järvik.

Tänaval kõndijaid katuselt ähvardavate ohtudega peab mupo tegelema iga päev ning majaomanikke ei muutnud hoolsamaks ka hiljutine raske õnnetus Kaubamaja tänaval, kus katuselt kukkunud jäätükk vigastas üliraskelt 15-aastast tüdrukut.

«Praegu on päikesepoolsed katused juba peaaegu puhtad, aga varju jäävatel katustel on oht olemas ja iga päevaga lisandub uusi juhtumeid,» tõdes mupo juht.

Sel aastal on munitsipaalpolitseis alustatud 463 väärteomenetlust jääpurikate ja libedate kõnniteede kohta. Neist 400 seotud ohtlike katuste ja ülejäänud libedate teedega. Ka mullu detsembris pidid munitsipaalpolitseinikud menetlema enam kui sadat jääpurikate või libedate kõnniteede juhtumit.

328 menetlust on lõpetatud süüdlasele kas hoiatuse või trahviga. Trahviotsuseid on Järviku sõnul tehtud tunduvalt rohkem kui hoiatusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles