Ülemistel hädamaandumise teinud lennuk anti üle omanikfirmale

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste järvele hädamaandumise teinud Poola kaubalennuki demonteerimine järve kaldal.
Ülemiste järvele hädamaandumise teinud Poola kaubalennuki demonteerimine järve kaldal. Foto: Raigo Pajula

Möödunud nädalal Ülemiste järvele hädamaandumise teinud Poola kaubalennuki vrakk anti täna kell 11 üle omanikfirmale ja seda ootab ees kas utiliseerimine vanametallina või vastava kokkuleppe sõlmimisel üleandmine Tartu Lennumuuseumile.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kriisireguleerimise osakonna peaspetsialisti Jens Haugi juhitav lennuõnnetuse uurimiskomisjon on Ülemiste järve
jääle 18. märtsil hädamaandumise teinud Poola firmale EXIN kuuluva transpordilennuki AN-26 lennukivraki uurimise välitööd lõpetanud, vahendas ministeeriumi pressiesindaja.

Lennuki mootorid on viidud asitõenditena Tallinna Lennuväljal asuvasse angaari, kus nende uurimine jätkub järgmise nädala algul koos tootjatehase spetsialistidega. Samal ajal jätkatakse ka pardasalvestiste ja lennuki ning mootorite hooldusdokumentatsiooni analüüsi.

Uurimiskomisjon loodab lennuõnnetuse põhjuseid selgitava faktilise materjali kokkukogumisega lõpule jõuda lähinädalatel. Esialgse info põhjal tegi lennuk
hädamaandumise vasakpoolse mootori rikke tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles