Tallinn loobub alternatiivkütuste testimisest bussides

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevast aastast võib tallinlastel tekkida võimalus ühissõidukites tasuta sõita.
Tulevast aastast võib tallinlastel tekkida võimalus ühissõidukites tasuta sõita. Foto: Peeter Langovits.

Tallinn kavatseb loobuda Euroopa Liidu raamprogrammi raames alternatiivkütuste testimisest linna ühistranspordis ning arendada vabanevate vahendite arvel ühistranspordi paberivaba piletisüsteemi.

Kolmapäeval linnavalitsuses arustusel oleva eelnõu kohaselt loobub Tallinn Euroopa Liidu raamprogrammi välisprojekti Civitas Mimosa raames alternatiivkütuste tanklate ja busside rentimisest ning kütuste Tallinna klimaatilistes oludes testimisest.

Kuna projekti taotluse koostamisest möödunud aastate jooksul on teistes Euroopa linnades läbiviidud alternatiivkütuste uuringuid ja testimisi, otsustati vajalike tulemuste saavutamiseks analüüsida teiste riikide, eelkõige Rootsi, tulemusi. Lisaks uuritakse võimalike alternatiivkütuste kasutamise võimalusi lähtuvalt Eestis kehtivatest õigusaktidest.

Meetme tegevuste vähendamise tõttu vähenes projekti eelarve 14 543 789 kroonilt 1 150 379 kroonile.

Vabanenud vahendite arvelt otsus Tallinn ellu viia ühistranspordi piletisüsteemi, mille tulemusena loobutakse Tallinnas käibelolevate paberpiletite kasutamisest ja luuakse elektrooniline kontaktivabadel kaartidel põhinev piletisüsteem.

Loodav piletisüsteem on avatud ühildumiseks naabervaldade ja -linnade piletisüsteemidega ning välisturistidele mõeldud Tallinn Card-iga. Piletisüsteemi loomise eelarve on 12 770 821 krooni.

Mimosa projekti kestvus on neli aastat ning lõppkuupäev on 14. oktoobril 2012. Uue piletimeetme rakendamise ettevalmistustega alustati kevadel 2009 ning planeeritud on uue süsteemi installeerimine lõpetada käesoleva aasta jooksul.

Mimosa projekti eelarve on kokku 53 364 888 krooni, millest välistoetus on 28 694 830 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles