Süsta tänava plahvatus läks linnale maksma üle 100 000 krooni

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plahvatuses kahjustada saanud elamu Süsta tänaval.
Plahvatuses kahjustada saanud elamu Süsta tänaval. Foto: Raigo Pajula

Linnavalitsus eraldab homme Põhja-Tallinna valitsusele 113 086 krooni jaanuaris Süsta tänaval toimunud plahvatuse tagajärgede likvideerimise kulude katteks.


20. jaanuari öösel kella kahe paiku toimus Põhja-Tallinnas Süsta tänaval kolmekorruselise 24 korteriga elamu kolmandal korrusel tugev plahvatus, mille tagajärjel hävis hoone trepikoda.

Plahvatuses sai kannatada kümme korterit, neist kuue purustused olid üsna suured. Nende korterite elanikud kaotasid praktiliselt kogu koduse vara, kaasa arvatud riietusesemed.

Olukorda halvendasid erakordsed ilmastikutingimused - neil päevil langes õhutemperatuur 20 külmakraadini, mis tingis kiire tegutsemise vajaduse. Selleks, et tagada kannatanutele plahvatuse järgselt hädapärane toimetulek, maksis linnaosa valitsus majaelanikele kokku 70 000 krooni toetust. Samuti pidi linnaosa tasuma otseselt päästetoimingutega seotud kulusid rohkem kui 43 000 krooni eest.

Peale selle hoolitses Põhja-Tallinna valitsus ka tulekahjude tagajärgede likvideerimise eest linnale kuuluvates elamutes Sepa tn 1 ja Sepa tn 31. Kõik need õnnetused kokku lõid linnaosavalitsuse eelarvesse enam kui saja tuhande kroonise augu.


Plahvatuse põhjuste uurimiseks on algatatud kriminaalmenetlus, kuid tänaseks pole veel selge, millest plahvatus tingitud oli.

«Uurimine pole veel lõppenud. Lõplike ekspertiisitulemuste valmimine võtab veel aega,» ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Maria-Elisa Tuulik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles