Kohus vahistas neljas pangaröövis kahtlustatava mehe

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto.
Politseiauto. Foto: Postimees.ee

Harju maakohus vahistas eelmise nädala lõpus mehe, keda kahtlustatakse neljas pangaröövis, mis on toime pandud eelmisel ja sellel aastal.

Kahtlustuse kohaselt röövis 31-aastane Dmitry ajavahemikul juuli 2009 kuni veebruar 2010 kokku neljal korral SEB panka. Viimane rööv toimus 12. veebruaril Tallinnas Pae tänaval asuvas pangakontoris, kust kahtlustatav röövis maskiga nägu varjates ja relvataolise esemega ähvardades umbes 30 000 krooni sularaha ja põgenes.

Kokku tekitas kahtlustatav röövidega kahju veidi üle 100 000 krooni.

Politsei pidas Dmitry kinni eelmise nädala reedel ja laupäeval taotles prokurör kohtult mehe vahistamist, kuna vabadusse jäädes võib kahtlustatav jätkata kuritegude toimepanemist või hakata menetlusest kõrvale hoidma. Kohus rahuldas selle taotluse.

Mehe kodust leiti läbiotsimisel ka ebaseaduslik tulirelv – kärbik.

«Dmitry tabamisega said lahenduse kõik viimase aasta jooksul Tallinnas toimunud pangaröövid,» märkis Põhja ringkonnaprokurör Toomas Tomberg. «Rööve ajendas teda toime panema rahapuudus.»

Põhja prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talituse juhi Raul Koppelmaa sõnul peaks selge olema, et raharööv ei ole raskustesse sattudes lahendus.

«Maskis relvataolise esemega röövide avastamine ei ole naljaasi, kuid tulemused räägivad enda eest,» sõnas Koppelmaa. «Eelmise aasta kaheksast kasiinoröövist on üksnes ühega vaja edasi töötada, teistes on kahtlustatavad käes.»

Kahtlustatav on varem kriminaalkorras karistatud.

Kriminaalasja menetletakse karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb maskis ja relvaga toime pandud röövi. Sellise kuriteo eest saab kohtus süüdimõistmisel karistada 3- kuni 15-aastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles